AKCIJA "DRVOSJEČA": ODREĐEN PRITVOR OSUMLJIČENOM INSPEKTORU BRČANSKOG INSPEKTORATA
Brčko

AKCIJA “DRVOSJEČA”: ODREĐEN PRITVOR OSUMNJIČENOM INSPEKTORU BRČANSKOG INSPEKTORATA

Postupajući po prijedlogu Tužiteljstva Brčko distrikta Osnovi sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor inspektoru za šumarstvo D.Đ. (56), koji je uhićen u petak, zbog sumnje da je kao službena osoba zahtijevao i primio mito. Pritvor osumnjičenom određen je zbog naročitih okolnosti koje ukazuju na to da će utjecajem na svjedoke ometati kazneni postupak.

On je osumnjičen da je tijekom ovog mjeseca od I.M tražio i uzeo novac i zahtijevao određenu količinu ogrijevnog drveta da ne bi zaustavio sječu, transport i oduzimanje drvnog sortimenta, koje je I.M. posjekao bez potrebnih dopuštenja.

Nakon što je primjenom posebnih istražnih radnji otkriven D.Đ. lišen je slobode u petak, 18.listopada u okviru akcije kodnog naziva “Drvosječa” dok je  sljedećeg dana predan Tužiteljstvu radi daljnjeg kaznenog progona.

Tužiteljstvo je odmah nakon ispitivanja osumnjičenog predložilo određivanje pritvora zbog opasnosti od bijega, te ometanja kaznenog postupka utičući na svjedoke. Po ovom tužiteljskom prijedlogu, njemu je 19. listopada određen pritvor u trajanju od mjesec dana.

Tužiteljstvo u suradnji s Policijom Distikta nastavlja intenzivnu istragu i kazneni progon D.Đ. usmjereno na dokazivanje kaznenog djela Primanje mita i drugih oblika koristi, s propisanom kaznom zatvora od jedne do deset godina zatvora.

Izvor: radiobrcko.ba

Facebook Komentari