BANJALUČANI OTVARAJU SUSRETE KAZALIŠTA U BRČKOM
Brčko

BANJALUČANI OTVARAJU SUSRETE KAZALIŠTA U BRČKOM

“Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” Narodnog kazališta Republike Srpske otvorit će večeras u Brčkom 36. Susrete kazališta BiH na kojima će u natjecateljskom dijelu biti odigrano 8 predstava iz BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

U “Predstavi Hamleta u selu Mrduša Donja”, autora Ive Brešana i u režiji Nikole Pejakovića, igraju Željko Erkić, Željko Stjepanović, Ljubiša Savanović, Aleksandar Stojković, Vladimir Đorđević, Slađana Zrnić, Nataša Perić i Danilo Kerkez.

Druge večeri festivala nastupiće Teatar “Sartr” iz Sarajeva sa predstavom “Majka ili sve lutke idu u raj”, autora Nedžma Čizme i u režiji Dubravke Zrnčić-Kulenović.

Narodno kazalištee iz Tuzle predstaviće se treće festivalske večeri u subotu, 23. studenog, sa predstavom “Pijana noć 1918”, rađene prema tekstovima Miroslava Krleže, Iva i Tene Stivičić, dok je režiju radio Gradimir Gojer.

“Pink mun” predstava je sa kojom nastupa Bosansko narodno kazalište iz Zenice četvrte večeri, rađena prema tekstu Darija Bevande i u režiji Saše Peševskog.

Pete večeri Susreta, u ponedjeljak, 25. studenog, nastupa zagrebačko Gradsko dramsko kazelište “Gavela” sa predstavom “Kiklop” čiji tekst je radio Ranko Marinković, a režiju Saša Anočić.

Predstavom “Kozocid”, rađene prema tekstu i u režiji Vide Ognjenović, šeste večeri predstaviće se Gradsko kazalište iz Podgorice.

Pretposljedne natjecateljske večeri u srijedu, 27. studenog, nastupit će Kamerni teatar 55 iz Sarajeva sa predstavom “Sjećaš li se Doli Bel”, rađene prema tekstu Abdulaha Sidrana, a u režiji Kokana Mladenovića.

U četvrtak, 28. studenog natjecateljski dio zatvorit će predstava beogradskog Ateljea 212 “Petrijin venac”, čiji tekst je radio Dragoslav Mihailović, a režiju Boban Skerlić.

Osim natjecateljskog dijela, priređen je i bogat prateći program u okviru kojeg će biti organizirane predstave za djecu, književne večeri i susreti sa glumcima i dramskim piscima.

Susreti kazališta u Brčkom trajat će do petka, 29. studenog, kada će biti proglašeni pobjednici, a čemu će prethoditi revijalni dio Susreta u kojem će nastupiti Satirično kazalište “Kerempuh” i Kazalište “Moruzgva” iz Zagreba sa zajedničkom predstavom “Kabaret preko veze”, autora i reditelja Ivana Lea Leme.

Izvor: nula.49

Facebook Komentari