BEVANDA: NEĆE SE DOPUSTITI PREBACIVANJE MIGRANATA IZ DRUGIH ŽUPANIJA U HNŽ
BiH

BEVANDA: NEĆE SE DOPUSTITI PREBACIVANJE MIGRANATA IZ DRUGIH ŽUPANIJA U HNŽ

Nećemo dopustiti da se migranti iz drugih županija prebace na područje Hercegovačko-neretvanske županije, poručio je ministar unutarnjih poslova HNŽ, Slađan Bevanda, nakon najava o mogućem dolasku migranata s područja USŽ u Hercegovinu.

– Najave da bi se mogli migranti iz drugih županija prebaciti ovamo su samo najave, mi to nećemo dopustiti. Kamp u Salakovcu je na jedan neprimjeren i drzak način preimenovan u nešto što on nije. Danas se koristi kao migrantski kamp i pun je. Ljudi koji vode taj kamp vode veliku borbu da tim ljudima osiguraju normalne uvjete za život – kazao je Bevanda.

Poručio je kako neće dopustiti da se otvaraju novi centri na području HNŽ. Dolazak novih migranata se, tvrdi, ne može dogoditi bez dopuštenja Vlade i Skupštine HNŽ.

– Znamo da su građani uznemireni i preplašeni zbog sve većeg priljeva migranata, ali MUP HNŽ jamči i maksimalno će učiniti da pruži sigurnost građanima – istaknuo je Bevanda.

Iako su se u posljednje vrijeme, osim dva ubojstva, učestalo događale tučnjave i huliganski ispadi navijačkih skupina, ministar nije zabrinut zbog sigurnosne situacije na području Hercegovine.

– Stanje sigurnosti u HNŽ je zadovoljavajuće i dobro – naglasio je Bevanda.

Ubojstvo mostarskog ugostitelja Nine Ivankovića, je tvrdi, rasvijetljeno, no policija neke detalje još utvrđuje.

Kada je u pitanju misteriozno ubojstvo 19–godišnje Mostarke Lane Bijedić, čije tijelo je pronađeno u rijeci Studenčici kod Ljubuškog, Bevanda naglašava kako pomažu koliko je u njihovoj moći MUP-u i Tužiteljstvu ŽZH, da se slučaj rasvijetli.

Što se tiče svega ostaloga, dodaje, statistike koje vodi MUP HNŽ pokazuju kako je stanje sigurnosti u posljednjih nekoliko godina sve bolje.

Izvor: Dnevnik.ba

Facebook Komentari