BiH Vijesti

“BH TELECOM” DONIRA MILION KM ZA NABAVKU RESPIRATORA I DRUGE MEDICINSKE OPREME

Odlukom Nadzornog odbora “BH Telecoma” d.d. Sarajevo,  na inicijativu Uprave “BH Telecoma”, ovogodišnja sredstva donacija u iznosu od milion KM će, zbog trenutne epidemiološke situacije u BiH, biti usmjerena za hitnu nabavku respiratora i druge medicinske opreme kliničkim centrima, kantonalnim i općim bolnicama.

U trenucima širenja zaraze koronavirusom, ova donacija od iznimne je važnosti za zdravstvene ustanove u našoj zemlji, jer su respiratori najpotrebniji aparati koji nedostaju u našim zdravstvenim ustanovama. Smatramo da svi gospodarski subjekti treba da ulože maksimalne napore kako bi se prevazišla trenutna situacija.

Podsjećamo da je “BH Telecom” d. d. Sarajevo i 2014. godine donirao milion KM za sanaciju šteta prouzrokovanih poplavama na području FBiH.

Također, osim planirane donacije, “BH Telecom” već je realizirao i niz drugih aktivnosti radi zaštite korisnika i zaposlenika. Pozvali smo na intenzivno korišćenje digitalnih servisa i stavili na raspolaganje svoje tehnološke resurse za kvalitetno odvijanje online nastavnog procesa.

Izvor: Avaz.ba

Facebook Komentari