Boksač (21) preminuo u ringu od infarkta
Crna Kronika

BOKSAČ (21) PREMINUO U RINGU OD INFARKTA

Cijeli WBC suosjeća s Velichkovom obitelji u ovim teškim trenucima u najvećoj žalosti, poručila je svjetska boksačka organizacija ne znajući da nije Isus Velichko taj koji je preminuo, nego njegov rođak.

Bugarski boksač Boris Stanchov (21) je tragično preminuo u ringu bez da je itko znao da je to on. Naime, Boris je već godinu dana boksao pod licencom svog rođaka, Isusa Velichkova. Srušio se u meču protiv Ardita Murja nakon što je u petoj rundi doživio infarkt.

Prema pisanju The Suna, Stanchov je osim licence koristi i rođakove lijekove te dodatke prehrani.

Prije nego li je pao, vidjelo se da je slab na nogama. Borba je odmah prekinuta, a sudac i medicinsko osoblje potrčali su pomoći Borisu. Iako su ga ubrzo prevezli u lokalnu bolnicu, nisu ga uspjeli reanimirati, prenosi TV Albanija, budući da se meč održao upravo u Albaniji.

Velichkov je priznao da nije on taj koji je preminuo, nego njegov rođak.

“Borio se s mojom licencom od 2018. godine, no rekao je da je sve u redu jer je trener to znao”- prenose albanski mediji riječi Isusa.

Bizarno, navodno se pokojni Boris Stanchov borio na tuđe ime jer na svojemu nije htio imati niti jedan poraz. Čeka se sastanak Bugarskog boksačkog saveza kako bi se saznali detalji o promjeni imena i dokumenata. Čak je i WBC na svojoj internetskoj stranici objavio poruku Velichkovu:

“WBC i njegov predsjednik  Mauricio Sulaiman žale zbog smrti bugarskog boksača Isusa Velichkova. Iako je medicinsko osoblje dalo sve od sebe da ga spasi, smrt je bila trenutačna. Cijeli WBC suosjeća  s Velichkovom obitelji u ovim teškim trenucima u najvećoj žalosti.” – poručili su, prenose 24sata.

Izvor: Dnevnik.ba

Facebook Komentari