BRČKO ĆE OVE GODINE IMATI KLIZALIŠTE
Brčko

BRČKO ĆE OVE GODINE IMATI KLIZALIŠTE

Brčko će ove godine imati klizalište, a ono će biti smješteno, kao i do sada, na Stadionu malih sportova Blatuša, potvrdio je gadonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić.

Milić je  rekao da se uskoro završava sva potrebna procedura, te da će klizalište biti postavljeno.

-Natječaj za odabir ponuđača koji će ove godine otvoriti klizalište je zatvoren. Imamo ponuđača, tako da ćemo ove godine imati otvorenu klizališnu sezonu, rekao je Milić.

Milić je dodao da će pored toga Brčko imati zimski gradić pod nazivom „Čari zime“, koji će biti postavljen na Trgu mladih od početka prosinca do kraja siječnja.

-Planiramo da ove zimske mjesece obogatimo različitim kulturnim i zabavnim sadržajima. Predviđeno je da bude postavljeno nekih desetak drvenih kućica, sa različitim sadržajima, rekao je gradonačelnik.

A pored svega toga, gradonačelnik je istakao da je planirana i velika jelka u centru grada, koja je prošle godine izostala, kao i tradicionalni novogodišnji koncert.

Gradonačelnik Milić je dodao da očekuje da će svi ovi sadržaji, pored Brčaka, privući i mnoge turiste iz okolnih mjesta, što je svakako pozitivno za naš grad.

Izvor: nula49

Facebook Komentari

Oznake