BRČKO DISTRIKT JE IZNOVA DOMAĆIN MEĐUNARODNOG SAJMA GOSPODARSTVA KOJI OKUPLJA POSLOVNE I KREATIVNE OSOBE
Brčko

BRČKO DISTRIKT JE IZNOVA DOMAĆIN MEĐUNARODNOG SAJMA GOSPODARSTVA KOJI OKUPLJA POSLOVNE I KREATIVNE OSOBE

Već 18 godina zaredom, Brčko distrikt BiH organizira Međunarodni sajam gospodarstva. Ove godine sajam “Brčko 2019” se održava od 7. do 9. studenog na lokaciji bivšem TC Tropik. Pokrovitelji ovog bitnog sajma za Brčko distrikt su Vlada Brčko distrikta BiH, Antunović d.o.o. i Bimal d.d., te ostali mali i veliki poduzetnici.

Brčko distrikt je već više stoljeća trgovački i tranziti centar. U njemu se uvijek trgovalo, a nekad i proizvodilo. Mnogi zapisi u stranim arhivama to i potvrđuju.

1830. godine Brčko je imalo svoju agenciju i riječnu luku, koja je tada bila jedna od najvećih na Balkanu. Brčanski poduzetnici su već tada izvozili gotovo 30.000 tona šljive u Austriju, Njemačku, Englesku i SAD. Važnost Brčkog je shvatila u Austrougarska upravo koja je svoj konzulat iz Tuzle prebacila u ovaj trgovački grad.

Internet nudi velike mogućnosti poduzetnicama i poduzećima. Informacije putem interneta su dostupnije i brže. Granica ne postoji i svako može prošetati od Tokija do New Yorka, pogledati ljude, zgrade i ulice.

Posjetite ovaj sajam, upoznajte nove ljude i pokušajte ostvariti novi posao. Čovjek nikada ne zna što može dobiti s novim poznanstvima. Jedino je siguran da bez ljudi nikada ništa neće napraviti.

Međutim, socijalni kontakt ostaje i dalje glavni način za pregovarati i dogovarati. Ništa ne može zamijeniti vizualni dojam, stisak ruke, pogled u oči i prvu izgovorenu riječ. Veliki poslovi bez fizičkog kontakta su vrlo rijetki. Sajam je idealno mjesto za pronaći, upoznati i raditi s drugim ljudima.

 logicno.com

Facebook Komentari