Brčko Vijesti

Brčko: Održan drugi nastavak 78. redovite sjednice Vlade

Vlada Brčko distrikta BiH danas je na drugom nastavku 78. redovite sjednice usvojila Informaciju o aktivnostima uspostavljanja prekogranične suradnje sa Regionalnom razvojnom agencijom SREM iz Sremske Mitrovice, a koja se tiče apliciranja za dva projekta.

Predstojnik odjela za europske integracije i međunarodnu suradnju Miroslav Geljić upoznao je članove Vlade da se radi o dva projekta i to: projektu održivog upravljanja vodama u prekograničnom području na osnovu kog bi, ako ovaj projekat bude prihvaćen, Brčko dobilo vozilo za čišćenje kanalizacije vrijednosti 90 000 eura; te projektu koji se odnosi na uređenje enterijera i eksterijera Ekonomske škole u Brčkom, a koji se tiče poboljšanja energetske efikasnosti.

U vezi s oba ova projekta Vlada je imenovala tročlane projektne timove.

Brčanska Vlada danas je imenovala tročlanu Komisiju za utvrđivanje načina odvojenog prikupljanja otpada na području Brčko distrikta BiH.

Na sjednici je jednoglasno usvojena Odluka o određivanju kontakt osoba za prihvatanje međunarodne pomoći u BiH u ime Vlade Brčko distrikta BiH. Takođe je usvojen i Izvještaj o radu Komisije za hartije od vrijednosti Brčko distrikta BiH za 2019. godinu. Vlada je prihvatila Zaključak o naknadi članovima Komisije za utvrđivanje tehničkih i stručnih uvjeta za osnivanje i rad staračkih domova.

Nakon završetka 78. redovite Vlada je održala 102. izvanrednu sjednicu tokom koje je odobrila Program utroška sredstava za dodjelu tekućeg transfera za zdravstvo JZU „Zdravstveni centar Brčko“, Brčko distrikt BiH, za razdoblje od 1. 4. do 31. 12. 2020. godine u visini od 8 miliona KM. Vlada je prihvatila objedinjenu Informaciju o nabavci CT aparata i proslijedila je brčanskom parlamentu na razmatranje.

 

 

Facebook Komentari