Brčko: Sastanak uz kavu plaćenu stihovima
Brčko

SASTANAK UZ KAVU PLAĆENU STIHOVIMA

Kava je mnogo više od napitka. Gorka, manje ili više slatka, bez ili s mlijekom, kratka ili produžena „otvara nam oči“, razgaljuje, priprema nas za izazove koje donosi svaki dan, okuplja obitelji, prijatelje, susjede, kolege.

Kava je prilika za razgovor, druženje, za podijeliti brigu ili se od srca nasmijati u društvu dragih ljudi. Bosanci i Hercegovci su poznati kao kavopije. Kava se ovdje pije u svako doba dana i noći. Ona je sinonim za druženje i razgovor.

Ove godine, na Svjetski dan kave, ritualu ispijanja kave u BiH dodati će se vrijednost više u smislu inspiracije, kreativnosti, inovativnosti. Zato na Svjetski dan kave, 1. oktobra 2019. godine pozovite dragu osobu u omiljeni kafić, odložite mobilne sa strane, družite se i uživajte u zajedničkim trenucima, razgovoru, smijehu i poeziji.

Naručite dvije šalice omiljenog napitka. Inspirirajte se, napišite zajedno pjesmu i tako platite račun.

Njegujući stoljeće i po dugu tradiciju, čuvena bečka pržionica kave Julius Meinl, svjetski ambasador bečke kulture ispijanja kave, u ovoj posebnoj prilici nudi mogućnost susreta licem u lice i razmjenu kreativnih ideja. Julius Meinl ohrabruje ljude da investiraju u ljudske odnose svojom godišnjom inicijativom „Meet With a Poem“.

Ova inicijativa se provodi u više od 25 zemalja na Svjetski dan kave. Toga dana, svatko tko sa svojom dragom osobom napiše stihove inspirirane najljepšim emocijama može zatražiti dva topla napitka u ugostiteljskim objektima koji poslužuju Julius Meinl i tako platiti račun.

Vodeći se dugogodišnjom povijesti bečkih kavana – mjesta susreta kreativaca koji uz kavu čitaju i pišu poeziju, u Julius Meinl vjeruju da kava i čaj služe kao savršen izvor kreativnog nadahnuća koje želi u svima pobuditi kroz kampanju „Meet With a Poem“.

Misija ovog brenda je nadahnuti ljude da budu kreativni i kroz svoju poeziju svijet učine boljim mjestom za život.

Kampanja će se u BiH provoditi u Banja Luci, Sarajevu, Mostaru, Trebinju, Prijedoru, Brčkom, Doboju, Tuzli, Zenici i Ljubuškom. Budite dijelom ove svjetske priče koja će se istoga dana odvijati na više od 450 lokacija diljem svijeta. Kava i sjajno društvo će biti odlična prilika za poetsko nadahnuće. Napišite pjesmu i stavite na Instagram uz oznaku #MeetWithAPoem.

Izvor: nula.49

Facebook Komentari