Brčko

Brčko: Zakazana nova redovna sjednica Skupštine

Šefovi poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH dogovorili su danas na pripremnom sastanku da 57. redovna sjednica bude održana u srijedu 18. decembra 2019. godine.

Potpredsjednik Skupštine Ivo Filipović rekao je nakon pripremnog sastanka da će se pred poslanicima naći trideset pet tačaka dnevnog reda od kojih se sedam odnosi na razmatranje i usvajanje zakona, više odluka među kojima i Odluka o privremenom finansiranju institucija Brčko distrikta BiH u prva tri mjeseca naredne godine, kao i nekoliko izvještaja o reviziji finansijskog poslovanja odjeljenja i institucija Brčko distrikta u prethodnoj godini.

Smatram da su se stvorili uslovi da Zakon o budžetu Brčko distrikta BiH ne samo stavimo na dnevni red nego i da ga usvojimo. Od prvog čitanja pa do sada obavljene su dvije javne rasprave o Nacrtu ovog zakona, razmatran je na najmanje pet sjednica Komisije za budžet i smatram da smo uspjeli doći do kvalitetnih rješenja.

rekao je potpredsjednik Filipović.

Na dnevnom redu 57. redovne sjednice razmatrat će se u drugom čitanju i Zakon o radu, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o planiranju, projektovanju i razvoju Brčko distrikta BiH, Izmjene i dopune nacrta zakona o prostornom planiranju i građenju. Nacrt zakona o dopuni Zakona o zdravstvenom osiguranju bit će razmatran po hitnom postupku, a u prvom čitanju će se pred poslanicima naći Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim preduzećima.

Pred poslanicima će se naći i Prijedlog odluke o povjeravanju vanrednog održavanja/rekonstrukcije mosta Brčko-Gunja preko rijeke Save Javnom preduzeću „Putevi Brčko“ a u dnevni red je uvršteno i više odluka o utvrđivanju javnog interesa kao i nekoliko informacija po zahtjevu poslanika Skupštine Distrikta.

Facebook Komentari