Brčko Vijesti

Bulčević govorio o produženju izolacije

Na današnjoj konferenciji za medije novinarima se obratio i Damir Bulčević, šef Inspektorata Brčko distrikta BiH koji je govorio o produženju izolacije kao i o prekidu izolacije i zdravstvenog nadzora osobama koje je Krizni stožer kategorizirao kroz donesenu naredbu.

„Krizni stožer je donio odluku o produženju izolacije na 28 dana i tada smo se suočili s tehničkim problemima kada je u pitanju izdavanje rješenja svim osobama koje su u tom momentu imali rješenje. Takođe, donijeli smo odluku da članovima obitelji, odnosno onim osobama koje imaju rješenje, izdamo rješenja o izolaciji ukoliko nemaju posebnu stambenu jedinicu ili uvjete da budu odvojeni od svojih članova obitelji“, kazao je Bulčević dodajući da su imali oko stotinjak poziva kada je u pitanju prekid izolacije radi vraćanja na posao u inozemstvo i vraćanja stranih državljana u svoje zemlje.

„Krizni stožer donio je naredbu kroz koju se naređuje sanitarnoj inspekciji Brčko distrikta BiH da na zahtjev stranog državljanina ili državljanina BiH koji se nalazi u Brčkom, a ima rješenje sanitarnog inspektora o zdravstvenom nadzoru i izolaciji, može dozvoliti prekid zdravstvenog nadzora i izolacije radi napuštanja BiH ukoliko ta osoba ima prebivalište u drugoj državi, ima radnu dozvolu i boravak u drugoj državi ili radi liječenja. U suradnji s Policijom Distrikta takve osobe će iz samoizolacije biti propraćene do granice, sanitarni inspektor će izdati rješenje o prekidu izolacije i na taj način oni mogu preći u drugu državu“, kazao je Bulčević.

On je naglasio da se od danas te osobe mogu javljati Inspektoratu od 13 sati do 14 sati na broj telefona 049/220-061.

Facebook Komentari