Crkva Presvetog Srca Isusova: Sutra koncert duhovne glazbe
Glas Župe

CRKVA PRESVETOG SRCA ISUSOVA: SUTRA KONCERT DUHOVNE GLAZBE

U sklopu kulturno-sportske manifestacije “Frančeskovi dani Brčko 2019”, žitelje Distrikta sutra,  20.listopada očekuje  još jedna manifestacija i to jedna od onih na koju su organizatori najčešće stavljali akcenat.

U pitanju je dugo najavljivani  koncert duhovne glazbe “Slavi Gospoda” koji će dakle biti upriličen sutra u 12 sati u crkvi Presvetog Srca Isusova u Brčkom. Duhovna glazba kroz stoljeća, a sada tako i moderna duhovna glazba, specifičan je oblik molitve i svjedočenja vjere, otvorenog poziva na obraćenje pa čak i ganutljive čežnje za sjedinjenjem sa Stvoriteljem, stoga svoj procvat doživljava iz dana u dan.

Sudionici ovog predivnog koncerta su župni zborovi koji će zasigurno obilježiti Svetu misu, kao i nedjelju, najvažniji dan u tjednu za svakog katolika. Pored domaćeg župnog zbora Presvetog Srca Isusova iz Brčkog, koncert će upotpuniti i župni zbor Sv. Jakova- Gunja, župni zbor Presvetog Trojstva- Pos. Podgajci i Sv.Ilije- Rajevo Selo, te mladi župe Tolisa i OŠ Gunja.

Tea Ružić, organizator programa ovogodišnjih Frančeskovih dana poručuje:

“Ne propustite biti dio koncerta koji liječi i izaziva radost duše, jer zasigurno da nema ljepšeg spoja od onog duhovnog i glazbenog. Glazba na poseban način prodire u čovjekovu dušu, stoga smo sigurni da će svi oni koji budu dio sutrašnjeg koncerta, svojim domovima otići  srca ispunjenog ljubavlju i zajedništvom, kakvo oduvijek krasi katolički puk.”

Izvor: infozmaj.ba

Facebook Komentari