DANI EUROPSKOG FILMA U BRČKOM
Brčko

DANI EUROPSKOG FILMA U BRČKOM

Udruženje građana “Legalis” Brčko distrikta BiH, pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH, organizuje petodnevnu manifestaciju pod nazivom “Dani europskog filma” koja će biti održana u Omladinskom centru u Brčkom.

Filmovi europske produkcije, koji su višestruko nagrađivani na brojnim filmskim festivalima širom Europe, bit će prikazani brčanskoj publici po datumima:

Subota 30.11. 2019.

NAJSRETNIJA DJEVOJKA NA SVIJETU (The happiest Girl in the World) drama u 17 sati

Nedjelja 1.12 2019.

MEĐU VUKOVIMA (Entrelobos) drama, avantura u 19 sati

Petak 6.12. 2019.

SUŠTINA ŽIVOTA (The Salt of Life) komedija u 19 sati

Subota 7.12. 2019.

ZAUSTAVLJEN NA PUTU (Stopped on track) drama u 19 sati

Nedjelja 8.12. 2019.

STVARNOST (Reality) komedija, drama u 19 sati

Koordinator projekta Božidar Jović je istakao da su filmovi koji će biti prikazani na manifestaciji filmovi sa pričama i da se dosta razlikuju od Holivudskih ostvarenja.

-Ideja projekta je predstaviti europsku kinematografiju publici u Brčkom i pokazati da se itekako kvalitetna filmska ostvarenja mogu pronaći i na tlu Europe, rekao je Jović.

-Filmovi su snimani u Španolskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Rumuniji, Nizuzemskoj, Italiji i Rumunjskoj što samo po sebi govori o multikuluralnom aspektu projekta. Na ovom festivalu odlučili smo publici pružiti filmove sa pričom, filmove za razmišljanje, ali i dobro raspoloženje. Pozivamo publiku da dođe i zajedno sa nama uživa pred velikim platnom. U iščekivanju kvalitetnog gradskog kina, ovo je alternativa za sve koji vole da film gledaju u društvu, dodao je Jović.

-Zahvalio bih Vladi Brčko distrikta BiH na podršci projektu, a posebno Pododjelu za podršku MZ, NVO i udruženjima građana koje je aktivno surađivalo sa nama tokom pripreme projekta, zaključio je Jović.

UG “Legalis” je omladinska organizacija koja okuplja mlade ljude i koja pokušava da dodatnim sadržajima pruži mladima ono što mladi najviše vole, a to je druženje.

Ulaz na ovu manifestaciju je besplatan.

Izvor: nula49

Facebook Komentari