TV & Film

DANI FILMA BEZ IVE: “Slomljeni smo. Bio je dobri duh festivala”

U Orašje su već stigli brojni glumci i redatelji koji su se okupili na imanju najboljeg prijatelja Ive Gregurevića.

U tijeku su posljednje pripreme za otvaranje ovogodišnjih ‘Dana hrvatskog filma u Orašju’. Sve je isto samo njega nema, nema Ive Gregurevića utemeljitelja festivala koji je promovirao bosansku Posavinu i Orašje u grad filmske umjetnost.

U Orašje su već stigli brojni glumci i redatelji koji su se okupili na imanju najboljeg prijatelja Ive Gregurevića. Iljo Benković nastoji zamijeniti Gregurevića i biti dostojan domaćin, što mu nije teško jer u proteklih 23 godine bio je njegova desna ruka.

Dani hrvatskog filma Ivo Gregurević ove godine trajat će od danas pa sve do 14. rujna. Na njemu će biti prikazani filmovi s ovogodišnjeg Pula film festivala s tim da su ove godine kao novina uvedena i tri filma dječje tematike, što je jedna od želja glumca koji je iznenada otišao s filmske scene.

– Teško je znati da se Ivo na ovom festivalu neće pojaviti. Slomljeni smo. On je bio dobar duh ovog festivala – rekla  je Ivana, jedna od posjetiteljica festivala za 24sata.hr.

U 19 sati glumci i prijatelji Ive Gregurevića položit će cvijeće i vijence na njegov grob na groblju Karaula u njegovoj rodnoj Donjoj Mahali, a pola sata kasnije u novom parku u Orašju biti će otkrivena skulptura Ivo Gregurević.

U 20 sati u Sportskoj dvorani bit će otvoren filmski festival i prikazan film ‘Dopunska nastava’, redatelja Ivana Gorana Viteza.

Izvor: Dnevnik.ba

Facebook Komentari