DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U GORNJEM ZOVIKU
Brčko

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U GORNJEM ZOVIKU

Dogradonačelnik dr. Anto Domić sudjelovao na manifestaciji “Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje” u Gornjem Zoviku.

Na jučerašnjem obilježavanju manifestacije “Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje” u Gornjem Zoviku dr. Anto Domić je istaknuo da je ova tradicionalna manifestacija izuzetno važna za katolike u Brčkom.

Znamo da je kruh naša osnovna hrana što je u katoličkoj vjeri apostrofirano kao glavna životna namirnica i predstavlja Isusovo tijelo. To je ono što baštinimo i što ima trajnu vrijednost kod katolika Hrvata, i zbog toga su Dani kruha od posebnog značaja, poručio je dr. Domić.

Svečanost je organizirana na platou ispred crkve sv. Franje Asiškog u Gornjem Zoviku i to od strane Jedanaeste osnovne škole i župnog ureda. Dani zahvalnosti za plodove zemlje ili Dan kruha postala je prava višednevna i sveprisutna manifestacija u kojoj mladi naraštaji otkrivaju koliko poštovanja i zahvalnosti trebamo iskazivati prema hrani i kruhu uopće. Ovo doba godine obilježeno je završnicom radova na ubiranjima ovogodišnjih plodova i prirodno je da baš u jesenje dane iskazujemo svoju zahvalnost.

Izvor: HDZ BIH Organizacija za Brčko distrikt

Facebook Komentari