ĐAPIĆ I KOMARICA UKAZALI NA TEŽAK POLOŽAJ HRVATA U REPUBLICI SRPSKOJ
BiH

ĐAPIĆ I KOMARICA UKAZALI NA TEŽAK POLOŽAJ HRVATA U REPUBLICI SRPSKOJ

Kandidat Demokratskog saveza nacionalne obnove (DESNO) na hrvatskim predsjedničkim izborima Anto Đapić i banjalučki biskup Franjo Komarica ustvrdili su prilikom susreta u Ljubiji kod Prijedora kako je položaj Hrvata u Republici Srpskoj vrlo složen i težak.

Đapić se sa suradnicima susreo s biskupom Komaricom nakon pobožnosti Križnog puta i svete mise zadušnice u znak sjećanja na ubojstvo tridesetogodišnjeg svećenika Ivana Grgića u župi sv. Ivana Krstitelja u Gornjoj Ravskoj, općina Ljubija.

U razgovoru su razmijenili iskustva i analize o stanju Hrvata katolika u Republici Srpskoj koje je ocijenjeno kao vrlo složeno i teško, te je istaknuta potreba uključivanja hrvatskih institucija u rješavanju njihovih problema.

Posjet Bosni i Hercegovini Đapić je započeo u Mostaru gdje je na konferenciji za novinare izjavio kako se o konstitutivnosti i ravnopravnosti hrvatskog naroda s druga dva naroda u BiH ne može govoriti, a da se ne otvori pitanje suverenosti hrvatskog naroda u BiH, te kako bh. Hrvati svoju ravnopravnost mogu ostvariti samo formiranjem hrvatske republike u BiH.

Nakon Mostara, Đapić je sa suradnicima odao počast Blažu Kraljeviću i poginulim HOS-ovcima u Kruševu, te posjetio Međugorje, priopćio je Izborni stožer Demokratskog saveza nacionalne obnove.

Dnevnik.ba

Facebook Komentari