DAVIS CUP PROMIJENIO VLASNIKA
Sport

DAVIS CUP PROMIJENIO VLASNIKA

Davis cup ima novog vlasnika. Hrvatsku, koja je u Španjolsku više otišla kao ekspedicija nego kao tim, naslijedio je domaćin predvođen najboljim tenisačem svijesta, Rafaelom Nadalom.

Španjolac je sjajnim nastupima predvodio Španjolsku do naslova u Madridu, a nakon odlučujuće pobjede nad Denisom Shapovalovom bio je oduševljen..

–Jako sam sretan i ponosan na sebe i suigrače. Ovo natjecanje je dramatično, a u ovom novom formatu još i dramatičnije. Ovo je bilo sjajna večer za nas, nezaboravna. Želim pohvaliti sve, a posebno Roberta (Bautista Agut) koji je napravio čudo, rekao je Nadal za medije.

Nadal je na taj način sezonu iz snova završio savršeno, kao prvi igrač svijeta i pobjednik Davis Cupa.

Prvi susret velikog finala igrali su Felix Auger-Alliassime i Roberto Bautista-Agut, a Španjolac je slavio sa 7:6 i 6:3.

Kasnije je na teren izašao i Rafael Nadal koji je igrao protiv perspektivnog Denisa Shapovalova, ali ga je pobijedio također s 2:0 u setovima. Bilo je 6:3 i 7:6 za Nadala.

Za Španjolce je ovo šesta titula prvaka u Davis cupu i postali su nacija koja je prva uzela ovu titulu u novom formatu natjecanja.
Hrvatska je dva puta osvajala Davis cup i zadnja je reprezentacija koja je osvojila ovo natjecanje u obožavanom, standardnom formatu.
Poslije debakla na ovogodišnjem izdanju natjecanja, pojavila su se neslužbena nagađanja da bi Goran Ivanišević mogao preuzeti izborničku klupu.
Izvor: Dnevno.hr

Facebook Komentari