Brčko Vijesti

Distrikt: Troje novozaraženih virusom korona nalaze se u brčanskoj Bolnici

Na nedavno završenoj konferenciji za medije, Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta i zapovjednik Kriznog stožera predstavio je trenutnu epidemološku situaciju u našem gradu.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.098 osoba. Uzorak je uzet od 62, a rezultati dobijeni za 55 osoba. Pozitivnih je 6, negativnih 49, dok se za 7 uzoraka čekaju rezultati.

Milić je potvrdio i to da je u Brčkom od danas troje novih zaraženih. Svi oni smješteni su u Bolnicu, u posebnom izdvojenom dijelu za oboljele od koronavirusa, istakao je Milić.

Gradonačelnik je pojasnio da se radi o dvije osobe koje su došle iz KC u Tuzli, te imaju početak upale pluća, što se prema riječima ljekara može svrstati u srednje tešku kliničku sliku.

Jedno lice na ove prostore došlo je iz Austrije ima blažu kliničku sliku.

Milić je dodao i da se radi o osobama srednje životne dobi, te da su njihovi socijalni kontakti u prethodnom razdoblju mapirani i da je stanje osoba koje su sa njima bile u kontaktu pod zdravstvenim nadzorom.

Kada je u pitanju zdravstveno stanje ženske osobe iz Špionice za koju je ranije objavljeno da je oboljela, ona se oporavlja i nalazi se u boljem stanju.

Dvoje koji su identificirani kao prvi zaraženi u Brčkom su dobro i nemaju tegoba.

Milić je dodao i da je stanje i dalje pod kontrolom i da očekuje da ćemo mjerama koje se provode na području Distrikta to stanje dobrim dijelom očuvati.

 

http://nula49.com

Facebook Komentari