Brčko Vijesti

Uskrsna čestitka dr. Ante Domića

Uskrsnu čestitku prenosimo u cijelosti.

Radosna srca i nadahnuti vjerom u našim domovima iščekujemo najveći katolički blagdan – Uskrs. Isusova žrtva donosi nam utjehu i snagu potrebnu u teškim životnim trenutcima. Pobijedio je zlo i grijeh te donio svjetlost svijetu. Naročito u ovom izazovnom vremenu, u jeku borbe protiv zarazne bolesti s kojom se trenutačno cijeli svijet suočava, potvrđuje se važnost Božje zapovijedi: Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe.

Neka nam uskrsli Krist bude primjer da snagom vjere možemo mijenjati svijet, da potaknuti u zajedništvu, promicanjem dobra među ljudima, solidarnosti i međusobnoga poštovanja, dočekamo svjetlost i povratak svojim normalnim životnim tijekovima. Zato više no ikada budimo ujedinjeni u molitvi i s pouzdanjem u Boga sve je moguće pobijediti.

I u vrijeme blagdana sačuvajmo svoje zdravlje i držimo neophodno fizičko odstojanje. Preskočimo i tradicionalno dijeljenje pisanica, ali ostanimo u svojim domovima i zadržimo toplinu ljudskoga srca i ljubav jednih prema drugima. Tada ćemo i sami moći vidjeti i prepoznati prisutnost Uskrsloga i postati dionici njegove radosti i mira.

Svom katoličkom puku želim čestit i u svemu blagoslovljen Uskrs.

Predsjednik HDZ-a BiH Organizacije za Brčko distrikt
dr. Anto Domić

Facebook Komentari