Brčko Vijesti

Do konca godine planirano puštanje u rad tri područna vatrogasna doma u Distriktu

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić, dogradonačelnik Anto Domić i predstojnik Odjela za javnu sigurnost Edin Zaimović danas su obišli područne vatrogasne domove u naseljima Prutače, Bijela i Sandići, čija je svrha da se pomogne stanovnicima u slučaju požara, poplava i sličnog.

Prigodom obilaska gradonačelnik je kazao da su područni vatrogasni domovi značajni za Distrikt i da će pokrivati određena područja kako bi se pravodobno djelovalo.

Vatrogasni domovi zasigurno će pružiti i učinkovitiju protupožarnu zaštitu na području Distrikta i hvala svima onima koji su imali ovu viziju i koji su ovaj projekt doveli do kraja. Ovo što smo uradili je nešto što je za primjer i drugima. Također i s realizacijom projekta izgradnje novog vatrogasnog doma u Brčkom nema sumnje da ćemo taj sustav imati potpuno zaokružen, istakao je Milić.

Dogradonačelnik Brčko distrikta BiH Anto Domić podsjetio je da je prije postojao problem s komunikacijom grada i udaljenih sela na prostoru Distrikta, ali da se izgradnjom ovih domova to mijenja.

Vatrogasni dom u Bijeloj kao i područni vatrogasni domovi u drugim dijelovima Distrikta imat će zadaću da pomognu stanovnicima u slučaju požara, poplava ili drugih nedaća, a sve s ciljem da građani budu sigurniji i bezbrižniji u svojim mjestima, kazao je Domić.

Predstojnik Odjela za javnu sigurnost Edin Zaimović naglasio je da su svi područni vatrogasni domovi u potpunosti završeni i da se do konca godine planira puštanje u rad. On je istaknuo da su u proceduri i nabava specijalnih vozila kao i odabir najboljih kandidata.

Cijena kompletna tri područna vatrogasna doma s vanjskim uređenjem je 1.794.520,85 KM. U proceduri je i nabava tri specijalna vozila. Jedno vozilo treba do kraja mjeseca biti isporučeno, a vrlo brzo očekujem i realizaciju ostalih. Također natječajna procedura je završena i čekamo da povjerenstvo odabere najbolje kandidate koji će se useliti u vatrogasne domove i biti na usluzi građanima. Svaki dom će imati po jedanaest vatrogasaca, odnosno voditelja područne vatrogasne jedinice i deset profesionalnih vatrogasaca, kazao je Zaimović.

Facebook Komentari