Anto Domić
Brčko

DOGRADONAČELNIK DOMIĆ PRISUSTVOVAO SVEČANOM OTVARANJU 6. LjETNE POLICIJSKE ŠKOLE

Dogradonačelnik Brčko distrikta BiH Anto Domić danas je prisustvovao svečanom otvaranju  šeste „Ljetne policijske škole – 2019“, koja se ove godine održava pod motom „Sigurnost i izazovi“ u organizaciji Policije Brčko distrikta BiH.

U svom obraćanju polaznicima ove škole kazao je da će Ljetna policijska škola mladima sigurno dati određena predznanja prije nego što se opredijele o svom životnom putu i da se nada da će mnogi od polaznika jednoga dana kao policijski službenici Distrikta biti jedni od govornika i uvodničara ili predavača na ovoj školi.

„Vlada podržava ovakve i slične akcije, naročito ovaj projekt Policije Brčko distrikta BiH, jer je ona naš temelj sigurnosti. Policija je pokazala dovoljno otvorenosti da stanovnici, a naročito mladi ljudi, u policiji vide partnere i vide onu snagu koja nas štiti, ali isto tako vide i priliku da neki od njih u budućnosti budu dio tog sigurnosnog sustava. Ova interakcija između mladih ljudi, stanovnika Distrikta i policije jedinstvena je u BiH, i to je nešto što je naš proizvod. Vjerujem da će kroz ove ljetne policijske škole policija biti još bliža svima nama i da će nam biti pri ruci da nas štiti od svih onih negativnosti koje prate suvremeno društvo“, kazao je Domić.

Svečanom otvaranju prisustvovao je i veleposlanik Bruce G. Berton, voditelj Misije OESS-a u BiH, Denis Šehanović, tajnik Crvenog krsta/križa Brčko distrikta BiH, i šef Policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić, koji su pozdravili mlade polaznike i naglasili da se sudjelovanjem u ovom projektu ne jača samo Brčko distrikt BiH nego i država.

„Ljetna policijska škola – 2019“ bit će održana u razdoblju od 28. do 30. kolovoza 2019. godine i na njoj će se oko 35 mladih polaznika upoznati s radom Policije i drugim akterima u sustavu sigurnosti.

Facebook Komentari