Brčko

DOMIĆ SLUŽBENO PROGLASIO OTVORENOM DVODNEVNU KONFERENCIJU “DANI ZDRAVLJA” U BRČKOM

Konferencija “DANI ZDRAVLJA” u Brčkom se održava po prvi puta i to u organizaciji Fonda zdravstvenog   osiguranja Brčko   distrikta   BiH, a uz tehniču potporu Udruženja građana “Beba više”

Ovom prigodom, otvorivši dvodnevnu Konferenciju dr. Anto Domić, dogradonačelnik Brčko distrikta BiH je istaknuo:

-Očekujemo da ćemo doći do određenih odgovora koje bi mogli primijeniti u otklanjanju nedostataka koje svakako imamo u našem zdravstvenom sustavu i kako bi zdravstvena usluga bila što kvalitetnija, efikasnija i jeftinija.

Cilj konferencije je predstavljanje dostignuća u oblasti medicine i zdravstvene zaštite, kao i usvajanja znanja, smjernica i strategija kojeće   doprinijeti   poboljšanju   zdravstvenog   sustava  u   Brčko distriktu BiH. Ovom prigodom predstavljeni su i renomirani klinički centri te njihove suvremene metode liječenje i to Kliničko bolnički centar „Sestre Milosrdnice“ iz Zagreba, Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje iz Beograda, UKC Tuzla te Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr. Miroslav Zotović“ Banja Luka.

Nakon otvaranja i predstavljanja gostujućih kliničkih centara održana je korisna panel diskusija na temu  “UNAPREĐENJE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE U BRČKO DISTRIKTU BIH” gdje je skupa s gostujucim predavacima, te predstavnicima javne i privatnih zdravstvenih ustanova s podrucja Distrikta sudjelovao i dogradonačelnik dr. Anto Domić, pri tome razgovaravši o potencijalno mogućim rješenjima poboljšanja zdravstvene skrbi žitelja Distrikta.

Drugi dan Konferencije biti će održan u Omladinskom centru u Brčkom, gdje će već od 10 sati biti predstavljene zdravstvene ustanove i farmaceutske kuće, dakle pacijentska udruženja s područja Distrikta. Pri čemu će svim zainteresiranim posjetiocima kao i zdravstvenim djelatnicima biti omogućen direktan kontakt s izlagačima.

Izvor: infozmaj, piše: Tea Ružić

Facebook Komentari