ENGLEZI SE POKLONILI KOVAČIĆU
Nogomet

ENGLEZI SE POKLONILI KOVAČIĆU

Mateo Kovačić uhvatio je formu i igra odlično u posljednje vrijeme u dresu Chelseaja. Polako, ali sigurno postao je miljenik navijača, na pohvalama ne štede ni engleski mediji.

Posljednja je stigla u Guardianu, koji donosi priču o sjajnim Kovačićevim igrama u paru s Jorginhom. Ovaj dvojac bio je osporavan prošle sezone, ali ove igraju sve bolje; Guardian piše da je Kovačić od predvidljivog i blijedog veznjaka postao velika Chelseajeva uzdanica nakon dolaska Franka Lamparda.

Novi trener dao je više slobode svojim veznjacima, a to se vidi i na statistikama, pa je tako Kovačić zabilježio osjetan napredak u, primjerice, broju driblinga i dodavanja prema naprijed.

-Tražim od njih da budu pozitivni u igri, da pokušavaju dodavanja prema naprijed i prolaze pored ljudi ako mogu, poput Kovačića koji je brz s loptom u nogama i mora to koristiti, rekao je Lampard uoči utakmice Lige prvaka protiv Ajaxa.

Navijači skandirali Kovačićevo ime nakon gotovo savršene izvedbe

-To je jako bitno u mojoj ideji igre. Pokušavamo igrati fluidno, što podrazumijeva puno dodavanja u sredini, rekao je Lampard.

Bilo je skepsi kada je Lampard nakon samo jedne sezone u Derbyju stigao na klupu Chelseaja, ali zasad se čini da je njegov dolazak bio pravi odabir za Chelsea. Mlada momčad Bluesa igra vrlo dopadljiv nogomet, a jedan od najvažnijih kotačića upravo je Kovačić.

Prepoznali su to i navijači, koji uživaju u igrama svog veznog reda. Na posljednjoj utakmici protiv Watofrda Kovačić je odigrao statistički gotovo savršenu utakmicu, a s tribina se moglo čuti i skandiranje njegova imena.

Na društvenim mrežama u posljednje vrijeme redovito se mogu pročitati lavine pozitivnih komentara na Kovačićevu igru. Čini se da Lampard napokon otključava Kovačićev ogroman potencijal koji nikada nije bio upitan.

Izvor: gol.dnevnik.hr

Facebook Komentari