EUROPSKA NOĆ KAZALIŠTA U BRČKOM
Brčko

EUROPSKA NOĆ KAZALIŠTA U BRČKOM

Izvođenjem tri kazališne predstave za djecu i odrasle danas je u Omladinskom centru u Brčkom priređeno obilježavanje Europske noći kazališta.

Program su pripremili „Mali Princ“ i Poliglota Institut, a otvorili su ga najmlađi članovi Veselog boravka Poliglota Instituta predstavom „Maskenbal u šumi“.

Gradsko kazalište Živinice izvelo je predstavu „Tvornica snova“ a premijerno je izvedena i predstava Dramskog studija Poliglota Instituta – – Zagađenje nije lako, reciklirati može svako – koja na zabavan i edukativan način govori o zaštiti životne sredine. Obe predstave režirao je Emir Ibrahimović, glumac Gradskog kazališta Živinice.

– Predstave su edukativne i imaju neku pouku koju mališani ponesu sa sobom. Djeca su veoma zainteresovana i zadovoljna ovim predstavama – rekao je Ibrahimović.

Vesna Mijatović iz Omladisnke organizacije Mali Princ rekla je da već tri godine zaredom priređuju obilježavanje Europske noći kazališta i program koji ima za cilj edukaciju djece na polju dramskih umjetnosti i koji im omogućava da budu više od posmatrača.

– Posjećenost Europskoj noći kazališta u Brčkom kao i višegodišnje postojenje Dramskog studija u Poliglota Institutu govori o zanimanju djece i mladih za kazalište – rekla je Mijatovićeva.

Izvor: nula49

Facebook Komentari