Brčko

Filipović razgovarao sa novoimenovanim predstavnikom EU

Predsjednik i dopredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić i Ivo Filipović razgovarali su s novoimenovanim voditeljem Delegacije i specijalnim predstavnikom Europske unije u BiH ambasadorom Johannom Sattlerom.

Prilikom ovog susreta oni su razmijenili informacije i mišljenja o aktualnim pitanjima s posebnim akcentom na pitanja koja se tiču europskih integracija. U tom kontekstu istaknuto je da je prethodne godine Skupština Brčko distrikta usvojila set antikorupcijskih zakona i Strategiju za borbu protiv korupcije i da se očekuje skoro uspostavljanje Ureda za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije.

Predstavnici Skupštine izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s predstavnicima Europske unije u BiH i istakli značaj potpore koju pružaju Brčko distriktu kroz različite projekte koji jačaju infrastrukturu i ekonomiju Distrikta. Naglasili su da za Skupštinu Brčko distrikta BiH poseban značaj ima Twining projekt za unapređenje rada parlamenata u BiH koji financira Europska unija.

Facebook Komentari