Brčko

FRANČESKOVI DANI: PREDSTAVLJENA LJUBAVNA POEZIJA “BOCA U MORU”

Ljubavna poezija, ona koja u srce može dirnuti svakoga, od djece u vrtiću, koji od samog početka svog školovanja znaju koga će držati za ruku, s kime sjediti u školskoj klupi, srednjoškolski sa savršenim poimanjem nove simpatije, pa do zrelih i odraslih ljudi.

PREDSTAVLJENA LJUBAVNA POEZIJA “BOCA U MORU”

Da, onih svjesnih da je ljubav alfa i omega, početak i svršetak. U pravom duhu ovih riječi, s motivom ljubavi, one prve i nezaboravne, često bolne, napisana je ljubavna poezija naziva “Boca u moru” mlade autorice Katarine Marošević. Bogat program kulturno-sportske manifestacije “Frančeskovi dani Brčko 2019” predvidio je i mjesto za sinoćnje, u punom Foajeu Doma kulture i to simbolično u mjesecu knjige, ljubiteljima pisane riječi predstavljanje “Boce u moru.”

Emocije iz knjige napisane 2012 godine

Foaje je bio malo mjesto za primiti toliku količinu emocija, proizašlih iz knjige napisane 2012. godine kao i riječi upućenih od strane recenzentica Marije Buconjić, profesorice hrvatskog jezika i književnosti te Jelene Dragičević, profesorice srpskog jezika i književnosti.

PREDSTAVLJENA LJUBAVNA POEZIJA “BOCA U MORU”

Svojom nazočnošću promociju ove knjige upriličio je i dogradonačelnik Distrikta Brčko, Anto Domić, kao i brojne kolege i učenici JU Gimnazije Vaso Pelagić, ljubitelji poezije ali i nezaboravni učenici, profesori kao i ravnatelj Osnovne Muzičke škole u Brčkom gdin. Jasmin Hasić.

PREDSTAVLJENA LJUBAVNA POEZIJA “BOCA U MORU”

Upravo učenici osnovne Muzičke škole, talentirani Tarik i Anja uz klavirsku suradnju profesorice Anje Petković, dali su posebnu čar ovom događaju, koji je izazvao veliku i medijsku pozornost.

Preko ritma, govornih figura i rima, poezija djeluje na imaginaciju čovjeka i njegove osjećaje, ali i na čitavu svijest, sadržavajući u sebi trenutke estetskog doživljavanja, pouke i spoznaje.

Sigurni smo da je autorica Katarina svojom knjigom utjecala i utjecati će na spoznaju o ljubavi, jer dragi naši čitatelji, zapamtite, sreća je voljeti a ne biti voljen.

Izvor: Info Zmaj/ Tea Ružić

Facebook Komentari