GENERAL OTVARA 13. MOFF
TV & Film

GENERAL OTVARA 13. MOFF

Od petka, 28. studenoga do ponedjeljka, 02. prosinca svjetla pozornice Hrvatskog doma Herceg Stjepana Kosače će zasjati, a grad Mostar će opet biti u znaku vašeg i našeg filmskog festivala, najavio je ravnatelj festivala Slaven Knezović.

Dodao je kako će  ljubiteljima filmske umjetnosti festival i ove godine ponuditi natjecateljski i dokumentarni program, retrospektivu Vlatka Filipovića, studentski program te obiteljski vikend.

-Pored navedenog, za vas smo pripremili i naše masterclass radionice, ali i zabavni dio programa. Svaku večer, nakon projekcija, after party očekuje vas u Golden Cube-u.  Ovogodišnji festival svečano će otvoriti film „General“ Antuna Vrdoljaka, koji je dio natjecateljskog programa, a posvećen je liku i djelu hrvatskog vojnog zapovjednika Ante Gotovine. “General” je sniman na autentičnim lokacijama na kojima je bila prisutna i Hrvatska vojska koja je pomogla realizaciji filma  tehnikom i ljudstvom. Slavni Goran Višnjić tumači glavnu ulogu Ante Gotovine. Zanimljiv je odabir glumaca u ulogama ostalih generala Hrvatske vojske: Mustafa Nadarević je general Janko Bobetko, Tarik Filipović igra generala Davora Domazeta Lošu, a Boris Svrtan general Antu Rosu.  “General” je film u kojem su svoje posljednje uloge odigrali velikan Ivo Gregurević te mladi talentirani glumac Robert Budak. Cijene ulaznica za filmove natjecateljskog dijela programa su 5 KM, dok su filmovi obiteljskog vikenda 2 KM. Ulaz na sve ostale  projekcije, kao i masterclass radionice i promociju knjige „Milena Dravić ili ključ snova“ je besplatan.

Izvor: Vecernji.ba

Facebook Komentari

Oznake