Izaslanstvo HDZ-a Brčko distrikta nazočilo Božićnom prijamu predsjedatelja Doma naroda PS BiH dr. Dragana Čovića
BiH Brčko

Izaslanstvo HDZ-a Brčko distrikta nazočilo Božićnom prijamu predsjedatelja Doma naroda PS BiH dr. Dragana Čovića

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Dragan Čović priredio je u Sarajevu svečani prijam povodom predstojećeg božićnog blagdana.

Obraćajući se nazočnim članovima Predsjedništva BiH, članovima kolegija obaju domova PSBiH, predstavnicima institucija vlasti na svim razinama, predstavnicima diplomatskog kora, te predstavnicima političkog, obrazovnog, kulturnog i vjerskog života iz cijele Bosne i Hercegovine, predsjedatelj Čović poručio je da blagdan Božića nadahnjuje i upućuje na to da smo uvijek svjesni i moralnih potreba našeg društva i onoga što trebamo činiti da bi u našu domovinu i među njene konstitutivne narode unijeli više sloge i razumijevanja, osjećaja bliskosti, povezanosti i zajedništva.

Prema riječima predsjedatelja Čovića, na tim načelima mora počivati naše javno-političko djelovanje u BiH, kako bismo počeli uistinu vrednovati i podsticati kompromis i dijalog, umjesto obmane, prevare, manipulacije i populizma.

Čestitajući visokim gostima i zvanicama blagdan Božića i sve predstojeće blagdane, dr. Čović poručio je da svi u BiH trebaju težiti uspostavljanju demokratskog poretka koji omogućava svim konstitutivnim narodima, bez izuzetka i u punom kapacitetu, da u uživaju sve blagodeti „jedinstva u različitosti“, bez da se pritom moraju odreći ili udaljiti od vlastitog identiteta, slobode, suvereniteta ili osnovnih prava.

Ističući kako neriješeno hrvatskog pitanje i ustavna nejednakost hrvatskog naroda postaju paradigma slabosti Ustava i Izbornog zakona BiH, dr. Čović upozorio je kako svima mora biti jasno da osnov funkcionisanja Bosne i Hercegovine i njene budućnosti počiva na ustavnoj jednakosti tri konstitutivna naroda i svih njenih građana, te dodao kako jedino na tom postulatu možemo graditi BiH.

U umjetničkom dijelu programa učestvovali su članovi gudačkog kvarteta Simfonijskog orkestra iz Mostara, Božićni band i Mia Tadić.

Izvor

Facebook Komentari