IZJEDNAČENA UTAKMICA: HRVATSKI RUKOMETAŠI TEK NA KRAJU PALI PRED NJEMAČKOM
Sport

IZJEDNAČENA UTAKMICA: HRVATSKI RUKOMETAŠI TEK NA KRAJU PALI PRED NJEMAČKOM

Nakon naših djevojaka koje su odigrale vrhunsku utakmicu protiv djevojaka iz Njemačke, na teren je stala i muška reprezentacija. U sastavu ima povratnika poput Luke Šebetića,  povratnika od ozljede Domagoja Pavlovića te novih lica poput Marina Jelinića i Vlade Matanovića.

Prvo poluvrijeme proteklo je u veoma izjednačenom tonu.Prilike su se nizale sa svake strane. Kod nas su prednjačili David Mandić i Luka Stepančić. Hrvatska je vodila veliki dio poluvremena, a da nije bilo promašaja Zlatka Horvata razlika je mogla biti veća. Međutim niti Njemci nisu bili bezopasni. Najviše su prijetili preko desne strane. Tobias Reichmann držao je Njemačku na priključku. Na kraju su s minimalnom prednošću otišli na odmor.U nastavku je Njemačka ipak krenula jako i napravila osjetniju razliku. Naši rukometaši su se u nekoliko navrata vratili nazad, ali kada bi se približili, Njemačka bi ponovno potegnula i otišla na +3. Pred sam kraj utakmice, naši rukometaši su držali egal. Šego na golu i Šebetić vratili su nadu u pobjedu.

Četiri minute do kraja imamo novo izjednačenje 24:24. Ritam napada je na njemačkoj strani. I minimalna prednost u dva navrata 24:25, 25:26. Svaki promašaj znači izgubljenu utakmicu. Minutu i 18 sekundi do kraja izbornik Lino Červar traži minutu predaha. Sudačke ruke su u zraku. Ulazi Domagoj Duvnjak. Pokušaj Luke Cindrića, prvi i jedini na utakmici zaustavlja Dario Quenstedt i Njemačka ima deset sekundi da mirno privede utakmicu kraju i nastavi svoj veliki niz pobjeda u prijateljskim susretima s Hrvatskom. Ovo je bila 18-ta i 11-ta pobjeda Njemačke.

S pet pogodaka najefikasniji u hrvatskim redovima debitant Vlado Matanović. Po četiri su dali David Mandić i Luka Stepančić. Kod gostiju pet pogodaka Tobiasa Reichmanna.

Izvor: Dnevno.hr

Facebook Komentari