Brčko Vijesti

Izviđači iz Brčkog, osvojili drugo mjesto na Prvom onlajn izviđačkom višeboju

“Uprkos zabrani kretanja, izviđači iz regije su imali priliku da se druže na Prvom onlajn izviđačkom višeboju „Zdravo iz fotelje“, u organizaciji Saveza izviđača Srbije. Višeboj je okupio 62 ekipe i preko 400 mladih iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Natjecateljski dio je održan putem društvene mreže Instagram, gdje su organizatori ekipama postavljali zadatke, a neki od njih su zahtjevali od izviđača i planinki da što brže smotaju vreću i da pokušaju da dešifruju nekoliko poruka.

„Ostani kod kuće“, „Ne izlazi bez maske“, „Čuvaj se“ i „Operi ruke“ su neke od poruka kojim su organizatori podstakli svoje sudionike na društveno- odgovorno ponašanje.

Zadaci su prenošeni putem video snimaka, dok su najkreativniji i točni zadaci nosili veliki broj bodova.

Ni jedno izviđačko druženje, pa ni ovo, ne može da prođe bez kulturno zabavnog programa. U petak naveče su izviđači imali priliku da predstave sebe i svoj omiljeni izviđački predmet preko uživo video prijenosa, dok su u subotu slušali priče starijih, iskusnijih izviđača, a i poznatih ličnosti poput Milana Kalinića i Đorđija Andrića.

Krajnji rezultati, koji su izviđačima uvijek u drugom planu u odnosu na druženje, su pokazali da su najbolje bile ekipe Odreda izviđača „Josif Pančić“ iz Niša i Odreda izviđača poriječana „Sava“ Brčko. Ekipa Izviđača Brčko distrikta Kota 96 čiji su članovi Dušan Pejić, Milica Garić, Katarina Pelagić i Tamara Ristić, su osvojili drugo mjesto. Sudionici kažu  im je zadovoljstvo što su sudjelovali  na međunarodno priznatoj akciji gdje su imali prigodu da se druže sa starim, a i da upoznaju nove prijatelje.

Izviđači iz Brčkog, ovom prilikom  žele da se zahvale timu Topograf, koji je organizirao ovu akciju, Savezu izviđača Srbije i svim ostalim izviđačima koji su zajedno sa njima pisali povijest, te se raduju budućim druženjima u prirodi.

Ovu nagradu posvećujemo svom gradu Brčkom i sugrađanima koji zajedno sa nama prolaze kroz ovo teško razdoblje. Uz veliki izviđački pozdrav, želimo da Vam prenesemo poruku, osnovnu poruku ovog višeboja, u nadi da ćete je ispoštovati, “Ostanite kod kuće” poručuju mladi Izviđači Brčko distrikta, članovi mreže Promoviraj pozitivno.

 

 

Facebook Komentari