Brčko Vijesti

Izvršen prvi dio uplate novčanih sredstava gospodarskim subjektima u Distriktu

Predstojnik odjela za gospodarski razvitak, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta BiH Pero Gudeljević na konferenciji za medije izjavio je da je Direkcija za financije danas izvršila prvi dio uplate novčanih sredstava gospodarskim subjektima sa područja Distrikta za ožujak mjesec kako bi se sanirala šteta nastala zbog koronavirusa.

„Isplata je izvršena na osnovu Odluke Vlade o usvajanju Programa mjera za sanaciju šteta u gospodarskim subjektima i na osnovu odluke sa 101. izvanredne sjednice o izdvajanju tih sredstava. Isplata se odnosi na prvi dio liste gdje je ukupno isplaćeno oko 2.300.000 konvertibilnih maraka i u ovom prvom dijelu oko 1.630 gospodarskih subjekata je isplaćeno. Vjerujem da će to biti na zadovoljstvo svih korisnika“, kazao je Gudeljević dodajući da će ostatak sredstava za gospodarske subjekte vjerovatno biti isplaćen sljedećeg tjedna.

„Ostatak sredstava koja su predviđena za ovo biti će isplaćena kada komisija završi svoj posao u smislu preispitivanja i razvrstavanja gospodarskih subjekata koji su bili sporni. Vjerujem da ćemo u narednom tjednu moći isplatiti i ostatak ovih sredstava za oko 2.200 gospodarskih subjekata“, istaknuo je Gudeljević.

 

 

 

Facebook Komentari