Jedan detalj u najavi filma o Gotovini zbunio Srbe
TV & Film

Jedan detalj u najavi filma o Gotovini zbunio Srbe

HRVATSKI film “General” izazvao je velik interes domaće publike, a čini se da je zanimljiv i gledateljima u susjednoj Srbiji, koji su ostavili brojne komentare uz najavu filma. Osim već uobičajenih svađa i rasprava na nacionalnoj razini, neki su pozornost posvetili samom filmu, a neki su i ukazali na to da su neki detalji krivo prikazani. 

“Što radi službena zastava Republike Srbije na vozilu iz 1995. koja je usvojena tek 2010. godine?” zapitao se jedan gledatelj iz Srbije nakon što je uočio da se na vozilu u najavi nalazi zastava s grbom koja zaista jest usvojena tek 2010. godine, dok se u vrijeme kad se događala radnja filma koristila zastava bez grba.

Isti je gledatelj imao još neke zamjerke, uz napomenu da je uočio pogreške samo sa srpske strane jer s detaljima hrvatske vojske nije upoznat.

“Zašto oficir u vozilu nosi oficirsku kapu Vojske Republike Srpske umjesto oficirske kape Srpske vojske Krajine a na desnom rukavu nosi oznaku Ratnog vazduhoplovstva i Protiv-vazdušne odbrane Srpske vojske Krajine (plavi) dok navodno predstavlja oficira kopnene vojske? Zašto vozač vozila na lijevom rukavu nosi oznaku Vojske Republike Srpske, kad te oznake nisu nošene u Krajini a NIKO od pripadnika VRS nije došao u pomoć Krajini u Oluji (Krajina je ostavljena i od Beograda i od Pala)?” komentirao je.

Neki su se s njim složili da nije korištena točna zastava.

“Ova zastava nije postojala u to doba, nastaje tek raspadom SCG”, “Istina tada su imali zastave Jugoslavije, ali to je film, ljudi, nadam se da je dobar”, bili su još neki od komentara.

Izvor: Index.hr

Facebook Komentari