JERKOVIĆ I ČORDAŠ S TRNINIĆEM: UMJESTO KROZ HRVATSKA SELA NAĆI DRUGO RJEŠENJE ZA AUTOPUT
BiH

JERKOVIĆ I ČORDAŠ S TRNINIĆEM: UMJESTO KROZ HRVATSKA SELA NAĆI DRUGO RJEŠENJE ZA AUTOPUT

Hrvatski dopredsjednik Republike Srpske Josip Jerković i vijećnik u Vijeću Naroda RS Davor Čordaš satali su se s ministrom prometa i veza Republike Srpske Neđom Trninićem s kojim su razgovarali o izradi plana parcelacije za autoput od Vukosavlja, prema Brčkom do Bijeljine, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Nakon rasprave i pregleda predložene trase a imajući u vidu stav povratnika ali i dopredsjednika Jerkovića i vijećnika Čordaša donesena je odluka od strane predsjednika Vlade RS Radovana Viškovića kojom se projektantima daje dodatno vrijeme kako bi se na licu mjesta uvjerili u štetnost i nepravilnost predloženog rješenja.

S obzirom da suvlasnici objekata na javnoj raspravi iskazali svoje nezadovoljstvo a po zahtjevu dopredsjednika Jerkovića i vijećnika Čordaša dogovoreno je da projektanti usklade katastarske izvode sa stvarnim stanjem na terenute da predlože drugo rješenje za trasu autoputa.

Kao zaključak navedeno je da postoji dobra volja ministra prometa i veza RS Trninića kao i ostalih nadležnih institucija za iznalaženje najboljeg rješenja.

Isto tako, nakon pronalaženja najboljeg rješenja bit će upriličen sastanak načelnika općine Modriča, predstavnika mjesnih zajednica kroz koje prolazi trasa s nadležnim institucijama.

Izvor: hms.ba

Facebook Komentari