Brčko Vijesti

Još jedna u nizu zakazala reakcija brčanskog zdravstva ?!

Foto: nula49.com

Muškarcu srednje životne dobi,  iz zaseoka Peškiri, selo Gornji Zovik, kojemu je potvrđena zaraženost korona virusom, brčansko zdravstvo pomoć ukazalo tek nakon 9 dana i to nakon što je obitelj pacijenta oboljelog od COVID-19 kontaktirala Policiju Brčko distrikta BiH.

Ovim postupkom,  dokazana je pravovremena reakcija brčanske Policije, međutim još jedanput u nizu zakazala reakcija zdravstva na području Distrikta Brčko.

Do naše redakcije stigla je i reakcija supruge pacijenta kod kojeg je potvrđen COVID-19, a koji se nalazi na liječenju u brčanskoj bolnici te se na svu sreću osjeća bolje. Ona je se javno ovim povodom i oglasila putem statusa na vlastitom facebook profilu, a njeno obraćanje prenosimo u cijelosti:

Dragi prijatelji, hvala svima što se brinete i javljate. Nisam u stanju svima pojedinačno odgovoriti na poruke pa ću napisati ovdje. Moj suprug je , hvala Bogu, iz dana u dan sve bolje. Žao mi je što je liječnički tim i ovaj put zakazao te prvo konstantirao običnu prehladu, a kada je stanje bivalo sve gore danima smo ih nagovarali da ga pregledaju jer je imao sve simptome COVIDa-19. Zvali smo ih, plakali i molili.. Tvrdili su da nije zaražen, da nema nikakve simptome, iako je danima imao temperaturu, kašalj, groznicu, glavobolju, gušenje u prsima. Tek deveti dan su se udostojili doći i to ne svojevoljno, morali smo policiju zvati. Nadam se da se u tom periodu nitko drugi nije zarazio virusom Corona.

Poštujte pravila koje je izdala Svjetska zdravstvena organizacija da što prije svi izađemo iz ovoga i vratimo se normalnim životima. Ako sami ne mislite na sebe, vjerujte mi da tek drugi neće. HVALA svima na podršci i razumijevanju!

Nadamo se da će ova situacija, sa sretnim završetkom biti opomena za veću odgovornost i pravodobnu reakciju onih “na prvoj liniji odbrane” od korona virusa.

 

Facebook Komentari