KAKAV START HRVATSKOG DIVLJAKA: TREĆA POBJEDA NOKAUTOM U TREĆOJ PROFESIONALNOJ BORBI
Sport

KAKAV START HRVATSKOG DIVLJAKA: TREĆA POBJEDA NOKAUTOM U TREĆOJ PROFESIONALNOJ BORBI

Babić se publici najviše iskazao brutalnim nokautom u Londonu.

Hrvatski boksač Alen Babić, koji je nedavno nastupao u londonskoj O2 Areni, nastavio je s pobjedama. Divljak, kako mu je nadimak, nokautirao je u drugoj rundi gruzijskog borca Ramazija Gogichashvilija.

Babiću je ovo bila treća borba u profesionalnoj karijeri, a upisao je treću pobjedu trećim nokautom. Dosta impresivno.

Babić se publici najviše iskazao brutalnim nokautom u Londonu. Samo 45 sekundi trebalo mu je da nokautira francuskog borca Morgana Dessauxa i tako najavio da se od njega u budućnosti mogu očekivati velike stvari.

Babića je prepoznao poznati borac Dillian Whyte s kojim je sparirao. Nakon 30 odrađenih sparing-rundi Dillian Whyte ostao je oduševljen boksačkim sposobnostima Alena Babića te mu dao nadimak “The Savage“.

Whyte je nahvalio Babića kako u ringu samo grabi naprijed, da je boksač koji zadaje puno udaraca, koji ima opaki stil te koji je u sjajnoj je formi. Proglasio ga je velikom boksačkom nadom te mu odmah pružio priliku da se dokaže u Londonu.

Tako se Alenu Babiću ukazala velika prilika, ogromna. Babića je nahvalio i slavni promotor Eddie Hearn. A Hrvatska bi mogla, nakon Filipa Hrgovića i talentiranog Tonija Filipija, dobiti još jednog teškaša svjetske klase. Babić je jedan on najboljih hrvatskih teškaša, koji je 2016. proglašen najboljim pound-for-pound hrvatskim boksačem. Od 2014. Babić je osvojio tri srebrne i jednu brončanu medalju na nacionalnim prvenstvima, a sada je krenuo u velik iskorak u svijetu profesionalaca.

Dnevnik.ba

Facebook Komentari

Oznake