Košarka

Kevin Durant prvi put progovorio o teškoj ozljedi i krivcu za nju

Bilo je to nekoliko sadržajnih i vrlo teških mjeseci za jednog od najboljih košarkaša na svijetu. Kevin Durant prvo je propustio dio doigravanja zbog ozljede koljena, zatim je u finalu ozlijedio i Ahilovu tetivu, zbog koje neće igrati iduće sezone. Napustio je Golden State Warriorse i potpisao za Brooklyn Netse.

Od tada uopće nije govorio za medije, a sad je prekinuo šutnju u ekskluzivnom razgovoru za Yahoo Sports.

Tko je kriv?

Puno se govorilo o tome tko je odgovoran za ozljedu koja će ga koštati cijele sezone. Kalkuliralo se da su Warriorsi isforsirali njegov povratak nakon ozljede koljena prije nego što je bio spreman te da je to uzrokovalo težu ozljedu. No Durant to odlučno demantira.

“Nikako. Kako možeš kriviti Warriorse? Čuo sam da su radili pritisak na mene da se što prije vratim, ali nitko mi nije ni riječ rekao tijekom rehabilitacije. Samo ja i Rick Celebrini (šef liječničke službe) radili smo svaki dan. Ciljao sam petu utakmicu finala za povratak. Jednostavno se dogodilo. To je košarka, sranja se događaju. Nitko nije odgovoran i svi moramo ostaviti to iza sebe jer ja ću se vratiti i ponovno igrati”, rekao je Durant.

Poruka navijačima koji su se naslađivali

I zaista, vratio se u petoj utakmici finala, nakon mjesec dana stanke, ali nakon samo desetak minuta na parketu stradala mu je Ahilova tetiva. Dobro se sjeća svega što je tada proživljavao, pa i oduševljenja navijača Raptorsa. Doduše, kratko je trajalo, kad su shvatili da se radi o ozbiljnoj ozljedi, brzo su “promijenili ploču” i počeli skandirati njegovo ime. Ipak, Durant ne zaboravlja njihovu prvotnu reakciju te ima poruku za Kanađane.

“To im je ionako vjerojatno zadnji put da su igrali finale.”

Tvrdi da termin njegova povratka na parket nije bio uvjetovan rezultatom, odnosno činjenicom da su nakon četiri utakmice Warriorsi gubili 3:1 i da ih je jedan poraz dijelio od oproštaja od titule.

“Ne, bez obzira na rezultat, ciljao sam petu utakmicu za povratak. Želio sam igrati u finalu i dobro sam se osjećao.”

Knicksi nisu ni bili opcija

Zatim se okrenuo odlasku iz Golden Statea, utjecaju svađe s Draymondom Greenom na tu odluku te odabiru novog kluba. Vjerovalo se da će otići u New York s Kyriejem Irvingom, ali ne u Netse, nego u Knickse.

“Dosta mi je više te priče o Draymondu, pa odrasli smo ljudi. Živimo od igranja košarke, to je biznis, a otišao sam zato što sam želio otići. Kad sam donio odluku? 30. lipnja ujutro. Nikad nisam želio iskazati nepoštovanje prema nekom klubu govoreći o budućnosti. Fokus je uvijek bio na tom datumu, a odluka je bila isključivo košarkaška. Knicksi? To su bile nepotrebne i neodgovorne glasine koje su se otele kontroli. Netsi su mi bili jedina opcija u slučaju odlaska iz Warriorsa. Imaju kreativnu upravu, sviđa mi se ono što rade.”

Na parketu će im se najvjerojatnije priključiti tek u jesen 2020.

Povratak na parket 

“Ne znam… Baš kao što nisam znao da ću se ozlijediti. Vidjet ćemo, prerano je da govorim o tome. Radim svaki dan i ne razmišljam o tome kad ću se vratiti, to mi ne može donijeti ništa dobro. Fokusiran sam na trenutak, idem sekundu po sekundu. Trebat će dosta rada da se vratim u punu snagu. Bio sam mentalno i fizički na vrhuncu, na razini na kakvoj nikad prije nisam bio. Mentalno sam i dalje tamo, ali tijelo mora nadoknađivati. Kad nadoknadi, bit će sve u redu.”

Osvrnuo se na tri godine u Warriorsima.

“Bilo je to iskustvo koje mi je promijenilo život. Odrastao sam u Oklahoma Cityju, a ulazak u tridesete u Golden Stateu me prosvijetlio. Došao sam na višu razinu, mentalno i fizički. Bilo je to vrlo zabavno vrijeme i cijenim sve što smo zajedno postigli.”

Za kraj je poručio fanovima:

“Ne brinite se za mene, vratit ću se na visokoj razini, još oštriji nego prije.”

Facebook Komentari

Glas Posavine

Glas Posavine je novi informativni portal koji daje drugačiji pogled na određene teme.

Dodaj komentar

Komentirajte