KOLINDA U MOSTARU: NIKAD NEĆU ODUSTATI OD HRVATA BOSNE I HERCEGOVINE
BiH

KOLINDA U MOSTARU: NIKAD NEĆU ODUSTATI OD HRVATA BOSNE I HERCEGOVINE

-Hrvatska je uvijek bila i bit će i dalje uz vas. To sam i pokazala u svom dosadašnjem mandatu. Ni po koju cijenu od vas neću odustati, rekla je danas u Mostaru predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas u Mostaru kako je Republika Hrvatska uvijek stajala uz bh. Hrvate te kako će i dalje to nastaviti činiti. Grabar Kitarović danas boravi u BiH, a u Mostaru je nazočila svečanoj akademiji povodom prve godišnjice utemeljenja Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten.

Predsjednica je izrazila snažnu podršku hrvatskom narodu i hrvatskom političkom vodstvu u BiH i to u njihovi  nastojanjima da ostvare jednakopravan pravni i politički položaj s druga dva konstitutivna naroda u BiH.

-Uvijek ću stajati uz vas, rekla je Grabar Kitarović u prepunoj velikoj dvorani Hrvatskoga doma herceg Stjepan Kosača u Mostaru.

-Hrvatska je uvijek bila i bit će i dalje uz vas. To sam i pokazala u svom dosadašnjem mandatu. Ni po koju cijenu od vas neću odustati, rekla je te dodala kako će Hrvatska nastaviti pomagati bh. Hrvatima.

-Ono što jest i što će ostati moja državna politika je briga za Hrvate Bosne i Hercegovine. Hrvati imaju dvije domovine: Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, ali mi smo jedna duša i jedan narod. Zato neću stati dok se vama Hrvatima Bosne i Hercegovine ne osigura ono što vam pripada povijesno, politički i po Ustavu BiH, a to je puna ravnopravnost i ostvarivanje svih vaših prava kao konstitutivnog naroda, kazala je hrvatska predsjednica.

Također, izričito je naglasila kako hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini više nikad nitko ne smije nametati političke.

-Varaju se oni koji misle kako će Hrvati pokleknuti i kako će nestati iz Bosne i Hercegovine. Neće! Ja ću uz vašu pomoć biti jamac da se neće ponoviti zanemarivanje Hrvata u BiH kao u onih predugih 15 godina moje dvojice prethodnika. To je ključno pitanje naše nacionalne vjerodostojnosti, opstanka, našeg razvoja i budućnosti, izjavila je.

Grabar Kitarović se osvrnula i na rad udruge Prsten kazavši kako je važno njegovati i vlastiti nacionalni identitet kao i kulturu.

-Za opstojnost jednog naroda, ključno je pak ulagati u mlade. Obrazovanje je prvi korak, a  posao preduvjet za ostanak mladih ljudi u BiH. Prsten je radio na poboljšanju čak i u vrijeme dok smo bili ‘zarobljeni u regionu, istaknula je predsjednica Grabar-Kitarović.

Dnevnik.ba

Facebook Komentari