Brčko

Ljubica Ilić napustila Klub zastupnika HSS-Braća Radić i prešla u Klub HDZ-a

Poštovani,
s ciljem što objektivnijeg informiranja javnosti, obraćam Vam se priopćenjem vezano za moje napuštanje Kluba zastupnika HSS-Braća Radić, te prelazak u Klub HDZ Brčko distrikta.

U prvom redu želim se zahvaliti političkoj organizaciji HDZ Brčko distrikt, koji su iskazali svoje poštovanje i podržali odluku zastupnika HSS-Braća Radić te na taj način omogućili meni, kao sljedećem kandidatu s liste ulazak u Skupštinu Brčko distrikta. Zatim se zahvaljujem svojim glasačima, građanima i građankama Brčko distrikta koji su mi na posljednjim izborima ukazali povjerenje i glasali za mene, zahvaljujući čemu sam i dobila mandat u Skupštini Brčko distrikta.

Gore navedenim iskazujem svoje najdublje poštovanje.

Budući da “sjesti u zastupničku klupu” Skupštine Brčko distrikta znači zastupati građane i njihove interese, odlučila sam preuzeti odgovornost i opravdati povjerenje svojih glasača.

Nažalost, slijedom nesretnih okolnosti, moje angažiranje u dosadašnjem Klubu zastupnika HSS-Braća Radić bilo je ograničeno, da ne kažem onemogućeno, a položaj Hrvatskog pučanstva na ovim prostorima je sve teži i neizvjesniji.

Sukladno tome, smatram da je neophodno poduzeti brze korake u pokušaju rješavanja gorućih problema. Držim da je najbrži, a ujedno i najvažniji korak ujedinjavanje i ojačavanje hrvatskog korpusa. U cilju intenziviranja rješavanja navedenih problema, rukovodstvo vodeće hrvatske stranke HDZ Brčko distrikta, pružilo je ruku i pokazalo visok stupanj tolerancije i spremnosti za postizanje kompromisa.

Smatram veličinom što smo uspjeli nadvladati osobne interese i netrpeljivosti, što nažalost nisu prepoznali svi zastupnici Kluba HSS Braća Radić. Odlučila sam prihvatiti pruženu ruku te istupiti iz Kluba HSS­-Braća Radić i pridružiti se Klubu HDZ Brčko distrikta.

Vjerujem u dobru suradnju, budući da imamo iste prioritete.

Smatram da svojim postupkom nisam iznevjerila povjerenje svojih glasača, nego upravo suprotno, odlučila sam se maksimalno angažirat na političkoj sceni te doprinijeti boljitku hrvatskog naroda na ovim prostorima.

Također, pozivam sve Hrvate sa područja Brčko distrikta da se odupremo podjelama, težimo ka ujedinjavanju i uvažavanju jedni drugih kako bi izbjegli marginalizaciju Hrvata i sačuvali status konstitutivnog naroda u Brčko distriktu.

Facebook Komentari