Brčko Vijesti

Mališani zamijenili uloge s predstavnicima izvršne vlasti

Dunja Semizović, Lamija Ravkić i Lorena Pavić, mališani iz brčanskih osnovnih škola i vrtića, danas su prigodom Dječjeg tjedna u Gradskoj vijećnici zamijenili uloge s predstavnicima izvršne vlasti.

Mališani su iskoristili prigodu i postavili nekoliko pitanja gradonačelniku Brčko distrikta BiH Siniši Miliću, dogradonačelniku Anti Domiću i predstojniku Odjela za obrazovanje Senadu Osmanoviću u svezi s izgradnjom novih vrtića i školskih dvorana te pitanja u svezi s epidemiološkom situacijom i mjerama koje se odnose na škole.

Gradonačelnik je čestitao svim mališanima Dječji tjedan i kazao da je stvaranje uvjeta za normalno odrastanje djece i za normalan život na prostoru Brčko distrikta BiH važno.

Drago mi je da smo se i kroz ovu aktivnost pridružili svima koji obilježavaju Dječji tjedan. Mi smo u zamijenjenim ulogama našim mališanima ponudili odgovore na postavljena pitanja. Pitanje prostora za vrtiće je akutni problem na prostoru Brčkog i to ćemo ublažiti kada s radom počne novi vrtić na Ilićki. Očekujemo da za mjesec dana svi građevinski radovi i opremanje tog vrtića budu završeni i ostaje samo pitanje popunjavanja nastavnim kadrom odnosno odgajateljima.

Ista je situacija i sa školskim dvoranama koje se grade. Također je postavljeno i pitanje u svezi s epidemiološkom situacijom i mjerama koje se provode u osnovnim i srednjim školama i vrtićima. Nažalost situacija je takva da smo bili prinuđeni protokol o odvijanju nastave produljiti na još 15 dana i to podrazumijeva sve one mjere koje su već ranije bile na snazi, kazao je Milić.

Nakon razgovora mališani su pokazali veliko zadovoljstvo što su imali prigodu razgovarati s predstavnicima izvršne vlasti i čuti neke odgovore na postavljena pitanja. Pokazali su i želju da jednoga dana postanu gradonačelnici Brčkog.

Prijamu za mališane prisustvovala je i Mara Matkić, voditeljica Pododjela za predškolsko i osnovno obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH, koja je istaknula značaj obilježavanja Dječjeg tjedna i važnost izgradnje kvalitetnih uvjeta za odrastanje djece.

Najbolji interes djeteta, proklamiran Konvencijom o pravima djeteta Ujedinjenih naroda, temeljno je načelo kojim se svaka javna vlast mora rukovoditi u svim akcijama koje se tiču djeteta. Vlada Brčko distrikta BiH kontinuirano provodi sve potrebne aktivnosti koje imaju za cilj osigurati ostvarenje prava svakoga djeteta na obrazovanje, njihovo sudjelovanje u kulturnim i rekreativnim aktivnostima, društvenu skrb za djecu i jačanje odgovornosti svih subjekata zaštite.

Facebook Komentari