ZDRAVKO MAMIĆ: ‘Zašto govoriti o regiji kad smo živjeli u Jugoslaviji?
Lifestyle

MAMIĆ PLANIRA GRADITI U MALOJ HERCEGOVAČKOJ OPĆINI NEDALEKO OD DUBROVNIKA

Jedan od najmoćnijih ljudi hrvatskog nogometa i bjegunac pred hrvatskim pravosuđem Zdravko Mamić najavio je već kako planira investirati u malu hrvatsku općinu u Hercegovini Ravno, no izgleda daje taj projekt – zapeo.

Mamić je najavio graditi sportski centar u Ravnom. Od Općine je već kupio zemljište i samo je pitanje vremena kada će svoje poslovno carstvo proširiti na jugoistok Hercegovine, tek kojih desetak kilometara dalje od Dubrovnika.

Prvi korak je učinjen kupnjom zemljišta u Ravnom. Za sada je riječ o sportskom centru, a možda sve prijeđe u projekt kakvog turističkog naselja ili pak urbanih vila kakve posljednjih godina niču u općini Ravno, točnije u naselju Ivanica, s koje puca pogled na Župu dubrovačku.

Stanovnici i općinske vlasti ove hrvatske općine u BiH oduševljeni su idejom izgradnje sportskog centra. Nadaju se kako će Zdravko Mamić doslovno preporoditi općinu Ravno, piše Slobodna Dalmacija.

Iako je od sklapanja posla između Mamića i općine Ravno prošlo više od četiri mjeseca, na terenu se još uvijek ništa konkretno ne događa.

Ispod radara je ostalo kako je na vlasti u općini Ravno sestrinska stranke hrvatskog HDZ-a (HDZ BiH), kojeg je Mamić prozvao da ga sudski proganja u Hrvatskoj.

Potvrdila je i to istaknuta članica HDZ-a BIH i aktualna vijećnica te stranke  Županijskoj skupštini Hercegovačko-neretvanske županije u Mostaru Stana Burić, koja je i dovela Zdravka Mamića u Ravno.

Tek je kazala da će javnost o svemu biti obaviještena kad za to dođe vrijeme, no nije precizirala kada će se zakopati prva lopata za Mamićev sportski centar u Ravnom.

“Nismo još počeli raditi”, kratko je odgovorila Stana Burić.

Sličan projekt je na istom mjestu htio graditi general Ivan Čermak, a za taj prostor se također zanimao niz poduzetnika zbog blizine Dubrovnika i moguće gradnje golf terena, vila i apartmana, prenosi Direktno.

Izvor: Dnevnik.ba

Facebook Komentari

Oznake