MANIFESTACIJA 'VRATIMO NADU ZAVIČAJU' U JAJCU
BiH

MANIFESTACIJA ‘VRATIMO NADU ZAVIČAJU’ U JAJCU

Kulturno vjerska baština Hrvata u Bosni i Hercegovini “Vratimo nadu zavičaju” naziv je manifestacije koja će se održati 16. i 17. studenoga u Jajcu.

Prvog dana manifestacije Ansambl Marco Polo iz Zagreba održat će koncert renesansne glazbe u Domu kulture Jajce, a u povodu 558. godišnjice krunidbe kralja Stjepana Tomaševića, prenosi Fena.

U nedjelju će biti odana počast kralju Tomaševiću u krunidbenoj crkvi sv. Marije u Jajcu, nakon čega će u crkvi uznesenja BDM Jajce biti održano euharistijsko slavlje.

Potom će uslijediti svečana smotra tradicijske kulture, nošnje, umjetnosti i običaja kroz pjesmu i ples u Domu kulture Jajce, dok će u večernjim satima u prostorijama Općine biti predstavljena knjiga “Kamenom satkana prošlost – Srednjovjekovni bosanski gradovi” autora Leonarda Valente, priopćio je Organizacijski odbor manifestacije.

Manifestaciju organiziraju Udruga “13. rujan” Jajce, predsjedatelj Općinskog vijeća Jajce, župa sv. Ivana Krstitelja Podmilačje, župa Svete Marije Anđeoske Sesvetska Sopnica, Udruga “Vitezovi kraljevskog grada Jajca”, Udruga “Prijatelji kraljevskog grada Jajca” Zagreb, javne ustanove “Dom kulture Jajce”, Sport i rekreacija” Jajce te Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca.

Hrvatski narodni sabor BiH, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Hrvatska matica iseljenika pokrovitelji su manifestacije, navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba

Facebook Komentari