Brčko Vijesti

Ministrica Gudeljević uručila gradonačelniku Distrikta 4.000 maski, doniranih od strane Narodne Republike Kine

Zapovjedniku Kriznog stožera i gradonačelniku Brčko distrikta BiH Siniši Miliću, danas je Ankica Gudeljević, ministrica civinih poslova BiH uručila 4.000 maski koje je ovoj lokalnoj zajednici  pripalo iz kontigenta pomoći koji je Bosni i Hercegovini donirala Narodna Republika Kina.

Ministrica Gudeljević koja je gradonačelniku Miliću prenijela pozdrave njegove ekselencije Ji Pinga, kineskog ambasadora u BiH, je istakla da je ovo samo dio pomoći, a veće i značajnije količine bi trebale uskoro da stignu i u Brčko.

           “Prije sedam dana stigao je prvi kontigent pomoći Narodne Republike Kine Bosni i Hercegovini i iz tog kontigenta ove maske su pripale Brčko distriktu BiH. Ovo je samo početak jer će uskoro stići još medicinskih potrepština iz Kine i o tome ćemo, kako to bude stizalo, obavještavati javnost”, precizirala je  ministrica Gudeljević.

Ističući cjelokupan angažman Ankice  Gudeljević, ministrice u Vijeću ministara BiH u svezi sa raspodjelom pomoći za Brčko, a koja stiže u Sarajevo, gradonačelnik Milić  se  zahvalio kineskoj ambasadi na razmijevanju kada je u pitanju slanje pomoći za Brčko.

         “Mi ćemo već naredne tjedna dobiti još jedan kontigent  pomoći iz Narodne Republike Kine, koja je komercijalnog karaktera. I u toj nabavci imali smo ogromnu pomoć njegove ekselencije Ji pinga I otuda još jednom zahvalnost za sav njihov angažman u vrijeme ove pandemije”, podsjetio je gradonačelnik Milić.

Gradonačelnik Milić  takođe  je izrazio zahvalnost ministrici Gudeljević na potpori i  njenom angažmanu da u ovoj  raspodjeli međunarodnih donatorskih sredstava i Brčko distrikt BiH dobije svoj dio.

Facebook Komentari