MIRLOSLAV GAVRIĆ IMENOVAN ZA VODITELJA UREDA KOORDINATORA BRČKO DISTRIKTA BIH U SARAJEVU
Brčko

MIRLOSLAV GAVRIĆ IMENOVAN ZA VODITELJA UREDA KOORDINATORA BRČKO DISTRIKTA BIH U SARAJEVU

Prof. dr. Miroslav Gavrić imenovan je za novog voditelja Ureda koordinatora u Vijeću ministara BiH u Sarajevu. Danas je prisustvovao sjednici Kolegija Vlade Brčko distrikta BiH, gdje je kao novoizabrani voditelj predstavljen članovima Vlade te je održao sastanak s gradonačelnikom Brčko distrikta BiH Sinišom Milićem.

Na mjesto voditelja Ureda koordinatora Brčko distrikta BiH u Vijeću ministara BiH Miroslav Gavrić stupio je 18. studenog. Ovaj Ured kao stalno tijelo uprave u Vijeću ministara BiH nadležno je za zastupanje Brčko distrikta BiH u Vijeću ministara BiH kao i za uspostavu suradnje i koordinaciju Brčko distrikta BiH s institucijama Bosne i Hercegovine, međunarodnim organizacijama i veleposlanstvima s ciljem osiguravanja da se interesi Distrikta kao institucije BiH i jedinice lokalne samouprave, a koja je uspostavljena u skladu s Konačnom arbitražnom odlukom i Statutom Brčko distrikta BiH, priznaju i štite.

Miroslav Gavrić rođen je 15. siječnja 1971. godine u Brčkom, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je 1997. godine na Odsjeku za psihologiju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Poslijediplomske studije nastavio na Sveučilištu Umea u Švedskoj i Univerzitetu u Sarajevu, gdje je magistrirao dječju i adolescentnu psihijatriju i psihologiju 2005. godine. Doktorirao 2008. godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, gdje je bio zaposlen kao profesor u znanstvenoj oblasti Socijalne i organizacijske psihologije. Obnašao je i više funkcija u institucijama Brčko distrikta BiH. Od 2008. do 2011. godine bio je zastupnik u Skupštini Brčko distrikta BiH, a od 2011. do 2012. godine obnašao je funkciju gradonačelnika Brčko distrikta BiH.

Facebook Komentari