BiH Vijesti

Mladež HDZ BiH porukom obilježila Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara

Zdravstveni su sustavi temeljni za stvaranje zdravog i pravednog društva. Kad se zdravlje promatra kao ljudsko pravo, postavlja se zahtjev da svi poduzmu aktivnosti i preuzmu odgovornost u osiguranju dostupnosti zdravstvenoj skrbi. Ovaj bi stav trebao biti temeljni oslonac djelotvornog sustava, a koristi od toga se odražavaju na zajednice i čitava društva. Pravo na zdravlje više je nego samo fraza za zdravstvene djelatnike, udruge civilnog društva i nevladine organizacije u nastojanju da pozitivno mijenjaju svijet.

Zato je jedinstvena poruka ovogodišnjeg Dana medicinskih sestara da kao struka pokažu i podijele svoj doprinos u mijenjanju i pružanju zdravstvene skrbi i zdravstvenog sustava, tako da nijedna osoba ne bude zapostavljena.  Želja je da se glasovi udruže, kako bi bili glas koji vodi i podupire pristup zdravstvenoj skrbi i zdravstvenom sustavu orijentiranom ljudima. Samo se tako udruženi glasovi mogu čuti i utjecati na zdravstvenu politiku, planiranje i omogućavanje bolje zdravstvene zaštite.

Vođeni ovim porukama Predsjedništvo Mladeži HDZ BiH ove godine, povodom obilježavanja Međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara, je na simboličan način pružio potporu upravo njima, onima koji su nositelj našeg zdravlja.

Naime, Mladež je simboličnom slikovnom porukom zahvalila našim zdravstvenim djelatnicima kroz poruku: „Hvala svim medicinskim sestrama, tehničarima te ostalim medicinskim radnicima koji svakodnevno daju sve od sebe kako bi zaštitili naše zdravlje. Hvala vam na ljudskosti, toplini i plemenitom radu“

Predsjednik Mladeži HDZ BiH Mario Mikulić ovim putem je naglasio kako su članice i članovi Mladeži tijekom pandemije korona virusa uz pomoć potrebitima bili na raspolaganju i medicinskim radnicima kroz mnoge volonterske aktivnosti diljem BiH te dodao: “Zahvaljujem svim našim medicinskim sestrama i tehničarima na njihovom predanom radu i hrabrosti – oni su na prvoj crti čuvaju naše zdravlje i zdravlje naših obitelji. Brinimo o našem zdravlju i čuvajmo naše zdravstveno osoblje, posebno sada, u vrijeme pandemije COVID-19 kada smo se dodatno osvijestili o važnosti uloge zdravstvenih radnika u društvu” poručio je predsjednik Mladeži HDZ BiH Mario Mikulić.

(Mladež HDZ-a BiH)

Facebook Komentari