Crna Kronika

MLADIĆ U ŠIBENIKU UMRO NAKON RUTINSKE PERACIJE, DJED ISPRIČAO NOVE DETALJE

19-GODIŠNJI mladić sa Zlarina preminuo je prošlog tjedna u šibenskoj bolnici nakon rutinske operacije krajnika.

Iako je operacija prošla dobro, mladić je preminuo dva sata kasnije.

Obdukcija je pokazala je da je mladić umro od zatajenja rada srca i pluća. Sat vremena je trajala reanimacija, ali bezuspješno.

Kako piše Slobodna Dalmacija, pozivajući se na neslužbene ali pouzdane informacije, zatajenje je uzrokovao edem pluća (voda u plućima).

Operacija prošla u najboljem redu

Operacija je prošla u najboljem redu, mladić se uredno probudio, dobio infuziju i bio je odveden u bolesničku sobu. Oko 13.30 došli su mu otac i djed te vidjeli da spava. Na molbu medicinske sestre otišli su dok se mladić ne probudi. Prije izlaska djed je primio unuka za ruku kako bi vidio hoće li reagirati, što bi mu bila potvrda da je mladić dobro, piše list.

Nedugo nakon toga, prema neslužbenoj priči, medicinska sestra ušla je u sobu i vidjela da mladić više ne diše. Uzbunila je bolničke službe i odmah su pristupili reanimaciji, ali, nažalost, bez rezultata.

U tijeku unutarnja kontrola

Ravnateljica šibenske bolnice dr. Sanja Jakelić rekla je za Slobodnu da je u tijeku proces unutarnje kontrole. Napomenula je i da je nalaz obdukcije tek djelomično gotov.

Na razgovor za Slobodnu Dalmaciju pristao je mladićev djed, uz uvjet da njegovo ime ne iznosimo u javnosti, barem do petka i konačnog obdukcijskog nalaza.

Djed: Moj se unuk liječio od streptokoka

“Moj se unuk liječio od streptokoka. Liječio ga je naš prijatelj pedijatar koji radi i živi u Chicagu, a na Zlarinu ima kuću. Mom je unuku bilo bolje tijekom tog liječenja i problemi vezani uz streptokok su nestali. No, kada je naš prijatelj liječnik ove godine došao iz Chicaga, zamolio nas je da mali izvadi krv kako bi mu vidio nalaz krvne slike. Ono što je on rekao, mi smo i uradili. U krvnom nalazu je pronađena određena količina streptokoka i onda nam je liječnik iz Chicaga preporučio operaciju krajnika kao mogućnost da se mali riješi streptokoka”, ispričao je djed preminulog mladića.

“Na ustima sam mu vidio malo krvi”

“Oko 16.15 sati nam je banuo sin sav u suzama i počeo vikati da je mali mrtav. Brže-bolje sam otišao u bolnicu i unuka zatekao mrtvog, umotanog u plahtu, na krevetu, a na ustima sam mu vidio malo krvi. Tražio sam liječnika i glavnu sestru da mi pojasne što se dogodilo te sam ih upitao je li bilo problema tijekom operacije. Rekli su mi da oni to ne znaju. Obećali su nam definitivni patološki nalaz do petka pa ćemo onda vidjeti što i kako dalje i hoćemo li tužiti bolnicu. Unuk mi nikad nije bio bolestan, samo želimo znati istinu. Kada sada “zavrtim” film, uvjeren sam da mi je unuk bio mrtav već oko 13.30, kada smo sin i ja bili kod njega u bolničkoj sobi. Nije mi bio odgovorio na stisak ruke, a kako se sjećam, ruka mu tada nije bila pretjerano topla”, rekao je djed nesretnog mladića za Slobodnu Dalmaciju.

Izvor: Indeks.hr

Facebook Komentari