MODRIĆ POKAZAO KAKVA JE KLASA: ČESTITAM LEO, ZASLUŽIO SI...
Nogomet Uncategorized

MODRIĆ POKAZAO KAKVA JE KLASA: ČESTITAM LEO, ZASLUŽIO SI…

Svjestan sam da godine prolaze i još više uživam u svakom trenutku. Hvala svima – rekao je Lionel Messi.

Luka Modrić lani je osvojio sve najvažnije individalne nogometne nagrade, a sjajnu godinu okrunio je Zlatnom loptom. Hrvatski kapetan je tako prekinuo desetogodišnju dominaciju Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

Na pariškoj svečanost prije godina dana nisu se pojavili ni Messi ni Ronaldo, jer su znali kako je nagradu uglednog magazina France Footbala dobio naš Luka.

Portugalac se ni ovoga puta nije pojavio u Parizu, ali je zato došao Modrić i ponio se gospodski.

Najbolji hrvatski nogometaš s osmijehom na licu predao je argentinskom čarobnjaku Zlatnu loptu.  – Čestitam, zaslužio si – poručio je hrvatski kapetan Messiju. Argentincu je to šesta Zlatna lopta u karijeri.

– Pobijedio ili gubio, ova godina je bila prekrasna za mene. Prošlo je deset godina od moje prve Zlatne lopte. Imao sam tada 22 godine i nisam vjerovao da ću sad ovdje stajati i osvojiti šesti trofej. Nikada nisam razmišljao o tome, već sam uživao u onome što volim i u tome što jesam. Svjestan sam da godine prolaze i još više uživam u svakom trenutku. Hvala svima – rekao je Lionel Messi.

Argentinac je Zlatne lopte osvajao četiri godine u nizu od 2009. do 2012, te 2015., a ovo mu je šesta u karijeri i sada ima jednu više od Cristiana Ronalda. A naš Luka Modrić koji ove godine nije bio ni među 30 nedavno se prisjetio trenutka od lani koji je prethodio Zlatnoj lopti.

– U Londonu sam bio sa suprugom i bili smo u hotelskoj sobi. Telefon mi je počeo zvoniti, ali se nisam javio. Rekao sam supruzi da me zove urednik France Footballa te sam je pitao što da napravim – prisjetio se Luka i nastavio:

– Bio sam tako uzbuđen jer su me ranije obavijestili da ću dobiti poziv budem li pobjednik. Kada sam shvatio tko me zove, bio sam previše nervozan i nisam se želio odmah javiti, želio sam pripremiti odgovor.

Potom je uslijedio novi poziv koji je prihvatio. – Javio sam se, a glas s druge strane rekao mi je da sam osvojio Zlatnu loptu. Bio sam u šoku. Nisam bio siguran što se događa ni gdje sam – rekao je Luka Modrić i istaknuo: – Bio je to nevjerojatan osjećaj i počeo sam plakati, predivan trenutak koji nikada neću zaboraviti.

Dnevnik.ba

Facebook Komentari