NAPADNUT GLAVNI I ODGOVORNI UREDNIK OTISKA ADIS MUJDANOVIĆ
Brčko

NAPADNUT GLAVNI I ODGOVORNI UREDNIK OTISKA ADIS MUJDANOVIĆ

Jučer je u centru Brčkog tjelesno napadnut glavni i odgovorni urednik najčitanijeg i najutjecajnijeg brčanskog informativnog portala Otisak.ba i sekretar Kluba novinara Bosanska Posavina pri Udruženju „BH novinari“, Adis Mujdanović.

Napad se dogodio oko 12:30 sati, kada je, krećući se iz smjera redakcije Otiska u Ulici Bosne Srebrene (šetalište) prema Ulici Ive Andrića (u blizini „Fresha“), na njega snažno rjelesno nasrnuo, ramenom na rame, nepoznati muškarac.

Pod jačinom nasrtaja pao je na pločnik, zadobivši lakšu tjelesnu povredu u vidu ogrebotine na lijevoj nozi, te lakše bolove u lijevoj nozi i ruci.

-Sve se dogodilo u nekoliko sekundi. Krećući se trotoarom, 10-ak m od ‘Fresha’ vidio sam poznanika, da bi u tim trenutcima perifernim vidom opazio krupnijeg muškarca mlađe životne dobi, visine oko 180 cm, tamnije kose i tena, kako se zalijeće u mene. Nisam stigao ni pogledati ga u lice, samo sam mu vidio leđa dok se udaljavao. Pao sam pred vrata butika, a u tim trenutcima je iz susjedne trgovine izlazio uniformirani policajac, koji je mogao sve to vidjeti. Pogledao me, ja sam mu sugerirao rukama i pokazivao na napadača, kako bi odreagirao, ali ga je on samo pogledao, rekavši mi, s obzirom na to da je vodio djecu, da je bolje da pozovem policiju, ispričao je Mujdanović.

Glavni i odgovorni urednik Otiska jutros je slučaj prijavio Policiji Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, ne znajući koji bi mogli biti motivi ovog napada.

Izvor: brcko.tv

Facebook Komentari