Brčko Vijesti

Nezaposlenim osobama sa Zavoda za zapošljavanje po 100 KM jednokratne pomoći

Vlada Brčko distrikta BiH na jutros održanoj 120. izvanrednoj sjednici usvojila je Zaključak o davanju suglasnosti na kriterije za dodjelu jednokratne novčane pomoći nezaposlenim osobama.

Jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100,00 KM dobit će po jedna nezaposlena osoba koja se nalazi na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH zaključno s 1. 9. 2020. godini.

Distribucija novčane pomoći vršit će se putem poštanskih službi koje postoje na području Brčko distrikta BiH. Za ove namjene Vlada Brčko distrikta BiH izdvojila je 1.000.000,00 KM.

Vlada Brčko distrikta BiH na izvanrednoj sjednici usvojila je i Informaciju s Prijedlogom odluke o usvajanju Akcijskog plana za reformu javne uprave, Prijedlog odluke o usvajanju Akcijskog plana za prevenciju korupcije za vrijeme trajanja prirodne nesreće zbog COVID-19, Prijedlog nacrta odluke o utvrđivanju javnog interesa za raspolaganje poslovnim prostorom bez naknade i Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na Nacrt organizacijskog plana Odjela za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove.

Facebook Komentari