NIJE KRIV BURIĆ!' LEGENDA HAJDUKA OPLELA PO GLAVNIM KRIVCIMA
Nogomet

NIJE KRIV BURIĆ!’ LEGENDA HAJDUKA OPLELA PO GLAVNIM KRIVCIMA

Zlatka Vujovića, legendarnoga napadača Hajduka, pitali smo je li nakon dva poraza od Gorice za okretanje novim rješenjima ili potporu treneru Damiru Buriću…

– O Hajduku se o tome već neko vrijeme razglaba, bez obzira dobije li ili izgubi utakmicu. Treneru treba dati potporu, po meni nije kriv on, nego igrači. Vidi se da tu nema velike kvalitete, pa ne možemo tražiti ni neke rezultate. Ima igrača koji ne daju dovoljno, nema volje, a donekle to razumijem jer je puno stranaca. Oni ne znaju što Hajduk znači za Hrvatsku i sve navijače. Ovdje im je lagodno, za naše prilike su jako dobro plaćeni, jedino mogu biti zadovoljan Jairom koji trči, bori se i radi, daje golove, ali nema potporu ostalih igrača.

-Hajduk doma igra dobro, imaju rezultate, dođe ga gledati 15-20 tisuća ljudi, a vani ih isto prati skupina od nekoliko tisuća. Vani kao da dignu ručnu kočnicu. Ne mogu reći da se ne bore, ali to je sve nekako stihijski, nije grupno. Igra se sporo, s previše dodira, kad dođu u zadnjih 20 metara, nema ih nigdje. Čini mi se da za jednu akciju svi igrači moraju dodirnuti loptu, umjesto da iz tri poteza dođu do šanse. Griješi se u primanju i predaji, a trebalo bi se brzo rješavati lopte, kao u europskom nogometu. Ne može to trener promijeniti jer – ili imaš kvalitetu ili je nemaš. Bolje bi bilo forsirati igrače iz B momčadi, pa će za godinu biti nešto od njih uz nekoliko kvalitetnih pojačanja, a ovako se samo gubi. Najlakše je promijeniti trenera, u Hajduku je promjena bilo puno u posljednjim godinama. Treba promijeniti mentalitet, uzeti karakterne igrače koji su došli se boriti i ostaviti pečat ovdje. Hajduk je na drugom mjestu, što bi tek bilo da je bolji u gostima, a mislim da se sve još može popraviti – poručio je Vujović.

Izvor: Jutarnji.hr

Facebook Komentari

Oznake