Brčko Vijesti

Nisu poštivali mjere izolacije, pa im zapečaćena vrata kuće u G.Zoviku i G. Skakavi

U oblasti kriminaliteta izdvajamo događaj u kojem su policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH slobode lišili dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje na počinjenje krivičnog djela “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije” iz člana 222 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH. Riječ je o licima A.L. rođen 1995.godine nastanjen u Gornjem Zoviku i lice N.L. rođen 1995.godine u Tuzli nastanjen u Gornjoj Skakavi, a koji se nisu pridržavali mjera izolacije, odnosno nisu postupili po naredbama ili odlukama donesenim na osnovu propisa nadležnog tijela kojima se određuju mjere za suzbijanje ili sprečavanje epidemije.

Obje ove osobe zadržavaju se u kućnom pritvoru (izolaciji), a radi osiguranja sprovođenja mjere izvršeno je pečaćenje ulaznih vrata kuće i drugih pomoćnih otvora na obje lokacije.

“Mi smo jučer u toku dana lišili slobode dvije osobe i zatvorili u kuću i zapečatili kuću. Razlog pečačenja jeste zato što te osobe nisu poštivala mjere izolacije u prethodnom razdoblju i mi smo uradili onako kako zakon nalaže. Osobe nisu zatvorene u kuću u smislu da neće imati ono što trebaju da imaju. Ono što im je potrebno od medicinskog nadzora i drugih namirnica imaju, i utvrđen je način postupanja prema njima”, kazao je Pisić.

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su licima Z.Š. rođenom 1985. godine u Brčkom, Z.M. rođenom 1987. godine u Brčkom i Z.Z. rođenom 1987. godine u Rašljanima, uručili prekršajne naloge zbog nepoštovanja naredbe o zabrani kretanja na području Brčko distrikta BiH u vremenu od 21:00 do 05:00 sati i počinjenog prekršaja iz člana 8 Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

Policija Brčko distrikta BiH ponovo poziva stanovništvo na društvenu odgovornost i upozorava da je dužno poštovati sve mjere koje su donesene za područje Brčko distrikta BiH, a u svezi sprečavanja pojave i širenja epidemije, kao i mjera Svjetske zdravstvene organizacije.

Facebook Komentari